Nedimovic Brnabic VLADA REPUBLIKE SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC copy a
Ceh neodgovornosti od dve milijarde evra

Koliko nas koštaju izgubljeni sporovi države

Izdanje 13
  1. I onda ljudi umiru ovde zbog nato bombardovanja a ne zato što zagađujemo sopstvenu zemlju na razne načine?
    Ko nas je kleo taj nije dangubio

  2. Ja stavih svoje ime naopako da pokažem kako je u zemlji Srbiji ..
    Slučajno znam celu priču oko ove fabrike i koliko su investitori molili da se slučaj resi bez suda .
    Ali avaj ,naše vodje ,su odlučile …!!???
    Naopako-okapoan???

  3. U jednom gradu malenom u srbiji 2016 pred posetu najvećeg ikada u okviru njegove kampanje pred izbore, uhapšeno je desetak službenika poreske uprave zbog izmišljenih nedela u službi i blokirani su računi dve lokalne građevinske firme, čak oduzeta sredstva odobrena za refakciju u ogromnim iznosima. Prođoše izbori, sredstva su vraćena firmama kao da se ništa nije desilo i ona i danas veoma uspešno rade, verovatno uz konstantan podmaz. A službenici su vodili sudske procese pet godina i svi su ih dobili i vraćeni su na posao. Naravno posebno su se omastili advokati jer su se nakalemili i sudski procesi za vreme u zatvoru, ukaljanu čast i ugled i slično. Sve ih poznajem , u pitanju je najmanje milion evra i niko nije odgovoran zbog toga, samo su pomenuti službenici postali redovni pacijenti na psihijatriji.

    1. Nažalost, srpska posla. Zaposlio sam se u opštinskoj poreskoj upravi (tako se tad zvala)1985 god. Direktor je bilastručna obrazovaba žena, redovan student državnog fakulteta. Posle nje postavljala politika svoje poslušnike iz „večernje škole“. Jedan polagao državni ispit fodinu dana pred penzijom. Iz DS. SVI su bili neznalice. I poreska politika države bila nakaradna, bez obzira na režim.

  4. Sjajan tekst, ali mogli bismo da krenemo i dalje. Svojevremeno sam pisao o tome koliko je Srbiju koštala Vučićeva borba protiv korupcije i hapšenje Miškovića. ( podsetimo se to ga je dovelo na vlast) Na sajtu arbitražnog suda u Vašingtonu dugo je stajao podatak da je Srbija izgubila spor sa Miškovićema i da mora da im nadoknadi desetine miliona evra, bilo je davno , ali mislim oko 30 .

  5. Sa zadovoljstvom sam doprineo ovoj cifri sa skromnih 3000 evra koje sam dobio od tzv države na sudu.
    Da je ovo moja država do tog ne bi ni došlo ali pošto je ovo mafijaški provizorijum, onda je tako moralo biti.
    Imam još 5 parnica protiv države i tek nameravam da se sudim jer ne dam više ni milimetar od mog ličnog suvereniteta.

  6. A zašto nam uopšte trebaj ugovori sa stranim firmama kad smo duduci.Videla žaba da se konj potkiva,pa i ona digla nogu

  7. Sta briga Duduke i Mufljuze koliko to kosta?Ne placaju to iz svog dzepa vec iz zajednicke nam kase.Vec su svoje rucice zavukli i u dzepove praunuka.Njima je vazna samo jedna stvar-da ne bude nestasica kamiljeg pecenja.

  8. Ovakvih primera u manjem volumenu novca ima koliko god hoćete.
    Država kao koncept je uništena i toliko zloupotrebljena od suštinskih glupaka iz politike. Ja sam zato ponosno nezaposlen jer za išta od države neću da radim. Radije gulim krastavac i tikvice u kuhinji za dnevnicu posle odlaska iz banke posle 25 godina od čega 12 kao rukovodilac.

  9. Tako će i dalje biti, iako mi imamo mladog vrhunskog momka koji je na svetskom takmičenju osvojio PET zlatnih medalja, ali za vlast on ne postoji .Važnije je da finansije vodi nestručan čovek koji falsifikuje diplome !!!! 🔥🔥🔥

  10. Према овом тексту изгледа да се људи у ЕУ не сахрањују.

  11. Kada bi se uzela u obzir šteta koju, na sličan način, direktno i indirektno, naprave i plate javna preduzeća, tj. garnitura koja upravlja i mesnim zajednicama, cifre bi sigurno bile još gore. Posebna priča su „sport“ i kultura i „kultura“… Lep primer je Pošta, gde postaviše Bakija za V.D. a Slovenca za specijalnog savetnika (udomiće i ostatak njegove lumpenbrigade, koju je doveo kada je postavljen)…

  12. Da bog dao da je nikom neprodaju i da je zatvore.Tu investiciju je dovela prethodna vlast,a ni ova nije nista bolja,odmah da se ogranicim po tom pitanju.Prekjuce nemozemo da disemo od te fabrike,izgleda da krece proces proizvodnje,nazalost.Takav smrad je bio samo 2014.godine za vreme poplava u Obrenovcu.Tad su vozene svako jutro udavljene zivotinje,pod okriljem mraka na spaljivanje.Mestani Beske,Krcedina i Novih Karlovaca znaju za taj nepodnosljivi smrad iz te fabrike,konkretno kao sto sam rekao prekjuce se nije moglo izaci napolje iz kuce.Nek je presele u BG u komsiluk kod onog ko je to odobrio da se radi ovde.

  13. Лопов до лопова.Али џабе све исплате из државне касе, кад би министар привреде , финансија и предс.владе одговарао за насталу штету, све би било ок. Наплата штете треба од њихових покрадених пара да се исплати и у ЗАТВОР.
    Треба сви на улице да изађемо против стадиона у Сурчину. Затвор треба да се гради и да га попуне ДС.СНС, Социјалисти и остали лопови..