1640886214 VEC 3976 1 02 scaled 1
Polemika: Odgovor Danice Popović na reagovanje Efektive

Efektiva odgovorno potvrdila da pati od amnezije

    1. Svi fakulteti da se zatvore, jer nam i ne trebaju, a samo Akademija mladih lidera SNS da se ostavi kao relevantna institucija. Uostalom, je li ona poslanica što pravi selfije po Skupštini rekla da je tamo najviše mogla da nauči? Obzirom da je upitno da li je pre toga što je pohađala tu „akademiju“ umela da se potpiše, za nju je pomak bio najveći!

      1. Nisu. Oni senvicari, vise lice na krpelje i smrdi bube! Toliko da ni DDT ne pomaze, a da vole parizer a la Vučić, vole ga !!!

    2. Da predavala je, a sad je sad u penziji. I ona je 70-tih studirala i bila student generacije na Ekonomskom fakultetu. Nažalost, ti to ne možeš ni da znaš, ni da shvatiš, jer bi pre trebalo da budeš student.

      1. Ma kakav student ? Pa on ne bizavrsio ni prvi osnovne.
        Zato i imeju, „MEGA TREND, BK , i sličnu đubrad. Tamo se obrazovanje stiče članskom kartom !

    3. Predavala bi ona i tebi, ali ti je um zavrsio u podzemnom kontejneru .“Sliku tvoju ljubim, nisi zaboravio. „

  1. Valjda je to taj isti Gavrilović.
    A što čovek ne bi menjao mišljenje, profesorka, mnogo ste stroga. Plus amnezija.

  2. ma je li to onaj tzv. ekspertski sajt koji naplaćuje ako ih pitate nešto? oni što su se gurali prvi da budu zaštitari oštećenih švajcaraca, pa se ovajdili više nego banke. neoib lihvari

    1. Sajt ne naplaćuje ništa. Postoji mogućnost učlanjenja i zamisli, članarina je čak 1.000 din godišnje. Čujem da u Efektivi ne znaju šta će sa parama, bahanalije svaki dan.

      Inače, meni su pomogli, ni članarinu nisam platila. Eto…

      1. Ni ja ne vidoh da covek poziva na bojkit, samo rece „mozda“ bi neka vrsta bojkota ili smanjene kupovine nekih proizvoda promenila nesto… Sto se i slazem sa njim.
        Covek nije rekao ni jednom „bojkotujmo“ sada…
        Neko pametniji od mene rece… Nije vise vazno sta je tacno i istina, samo je vazno reci prvi i to sto glasnije… Ovde, obzirom na mesto gde je publikovano, bilo je veoma glasno.

  3. U tekstu koji navodi profesorka, Gavrilović ne poziva na bojkot. Treba pročitati i prvi pasus, sve lepo piše.
    Opet plagira profesorka!

      1. Ne, već njen student. A imam i oči. Čovek u onom citatu nije pozivao na bojkot. Možda negde drugo jeste. Ovde nije…

    1. Da si zaista njen student, znao bi šta je plagijat, npr. Čuveni doktorat za koji je dokazano.
      Ko pošteno prevede veliku knjigu za dobrobit studenata je heroj.
      Ti nastavi da profitiras na svojoj odbrani plagijatora i uzivaj u zaštiti tvog rodje.

      1. Onda je taj neko redaktor ili prevodilac a ne autor. A gosopodja se dala slusati vise puta na TV-u i daleko joj je izrazaj od akademskog gradjanina a kamo li univerzitetskog profesora.

  4. Jedan sam od oštećenih koji smo se zadužili u švajcarcima i kad vidim šta neko ko ima diplomu a prosto ne verujem da je profesor priča bude me sramota moje diplome. Efektiva je jedino udruženje koje je pokrenulo tužbe i koje se borilo i i dalje se bori za sve oštećene u švajcarcima jedina koja ima pravno snažne presude jedini jedina je zastupala interese zadušenih sve dok se nije pojavilo drugo udruženje i sve potpisalo sa predstavnicima vlasti što uopšte nije bilo u interesu zaduženih tekst zaista mislim da nije vredan pažnje

  5. Iz licnog iskustva tvrdim da Efektiva ne sluzi nama. Mozda postoji sebe radi, to ne znam, ali nikada se nisu potrudili da mi odgovore. A nekoliko puta sam im slala pitanja.

    1. Nikada TEBI nisu odgovorili i to znači da ne služe NIKOME? Baš imaš jako mišljenje o sebi.

      A tekstovi i objave na društv mrežama, koje su dostupne svima? Rekoh negde iznad, eto meni su pomogli. Izvini

    2. Kad bi se uclanila i platila simbolicnih 1000 din, mozda bi i dobila odgovor. Efektiva je udruzenje gradjana, i za razliku od tebe nisu na budzetskom platnom spisku.

  6. Za jednu univerzitetsku profesorku je dosta neobično da ne razume šta je Dejan Gavrilović napisao. Ili “ ne razume“? Bilo bi dobro da još jednom pročitate, ali i objavite ceo citat. To bi bilo pošteno. Ili je Vaše poimanje poštenja malo iščašeno pa podrazumeva i da je normalno ono što je Vaš suprug uradio da svojim kreditom indeksiranim u švajcarskim francima? I pametnije je da „ne oštri pero“ jer će ga sačekati mnogo već naoštrenih pera koja ubadaju najbolnije – istinom. A ona je po njega sramotna.

  7. Sudeći po screenshotu, i nije pozvao na bojkot. Pomenuo je to kao mogučnost, ali to nije poziv.

    Profesorka…siguran sam da možete i bolje.

  8. Postovana profesorka, Efektiva su klasicni sarlatani. Medjutim Vi ste u tekstu spinovali isto tako informacije. Ti strani proizvodi su treca klasa ovde koja se prodaje tri puta skuplje nego u EU, izmedju ostalog jer smo sve domace untistili. 40 godina svi vi koji se pitate, za nesto u ovoj zemlji, profesori, politicari, sva izvrsna vlast do sada, samo gledate svoje dzepove i radite u istom interesu. Zasto ne pisete da su prosle godine banke napravile preko MilijarduEUR profita. Povezivanje rizika zemlje jer ne rade institucije koje ce ih zastiti pa Jel onda one zbog toga deru kozu sa Ledja gradjanima. Ovde je jedino rizik zemlje za gradjane koji u ovoj zemlji zive. Posto su strane kompanije zasticene kao Beli Medvedi. Vas tekst ni malo nije manje sarlatanski od Efektive.

  9. Pre skoro deceniju gledao sam grafikon rasta valuta i linije koje je Danica ucrtala. Shvati sam da joj je vidno polje ograničeno , ili je to samo bila podrška suprugu , tada članu IO banke.

  10. Pa gde je ovde pozivanje na bojkot? Ovo je šta-bi-bilo-kad-bi-bilo scenario koji bi se možda ostvario, a možda i ne bi.

  11. 4 puta me obarala. Tada sam mislio da radi namerno. Kada sam položio čestitalq mi i dala 10+. Rekla mi je da stav i mišljenje moram da izgradim na proverenim informacijama. Studenti su je obožavali. Naravno sendvič osobe govore loše o nečemu što ne razumeju.

  12. Ne razumem u kom delu teksta je pozvao na bojkot bilo cega samo je savetovao gradjanima da pokusaju da razumeju gde odlazi niohov novac. Kao i vecina skolovanih profesora sramotno mi je da bilo ko od vas prica o ekonomiji kada nikad gora ekonomska situacija nije bila sem mozda one hiper inflacije 90ih. Vi posto se apsolutno slazete sa svim ovim trebalo bi da vas gradjani izoluju u vas svet realnosti i da tako nastavite da zivite ali van nasih grbaca….

  13. „Postovana“ profesorka je ovim tekstom pokusala da vrati dugove Efektivi za blamazu koju je ona dozivela na sesiji na Filozofskom fakultetu, a i njen suprug, prof.Begovic na Pravnom. Nisu imali adekvatne odgovore na pitanja postavljena od strane zaduženih u švajcarcima. Nemusto su pokušali da odbrane interese banaka koje su svesno, u dogovoru sa predstavnicima vlasti i plasirali te prevarne kredite. Dokaz tome su i presude koje su donosili Osnovni sudovi, Viši i Kasacioni sud. 2019. Im je svima skupa „pomogao“ PRVOROĐENI kada je sišao međ narod i „pomogao“ zaduženima donoseći LEX SPECIJALIS kojim je abolirana krađa od strane banaka. Na žalost, naši uvaženi profesori su pali na ovom ispitu.

    1. A koje je to argumente tada upotrebljavao profesor Begović? Da li možete da ponovite neki? Kako je obrazlagao svoje stavove? Baš me interesuje! Valjda na osnovu nekih načela, ipak je čovek profesor. Kojih načela? Na primer, da li je on zagovornik monetarnog nominalizma ili nečeg drugog? Zbog čega njegove odgovori nisu bili adekvatni? Zbog toga što se nije slagao sa vašim pitanjima? Ili zbog toga što nije rekao da svima kojima su se zadužili u CHF treba oprostiti dugove? Nažalost, „Na žalost“ se piše zajedno – elementarni pravopis srpskog jezika.

      1. Razocaracu vas, ali krediti su apsolutno nistavi i niko nikom ne treba nista da oprosti. Banke ce na kraju platiti za svoju alavost, a Begovic je prodana dusa isto kao i njegova zena zvana grafikon.
        Svoju strucnost ako je i imaju ne pokazuju nego lupaju u korist krupnog kapirala, nekad banaka, sada trgovinskih lanaca. Cuj stopa rizika??? Pa koji to rizik nasi trgovci imaju kad cak i robu kojoj istice rok vracaju dobacljacu. Svaka budala moze tako raditi. Njihov rizik je ravan nuli.

      2. Argumenti su bili da su se zaduzeni trebali informisati o kretanju kursa CHF u prethodih 30 godina i da su se banke zaduzivale u CHF. Iz javno objavljenih finansijskih izvestaja banaka se moglo videti da to nije tacno.

        1. Pitanje „da li je on zagovornik monetarnog nominalizma ili nečeg drugog“? ostade bez odgovora. Pitanje „Zbog čega njegove odgovori nisu bili adekvatni?“ ostade bez odgovora. Da li je možda profesor Begović govorio to tome da je razborito da (potrencijalni) korisnici kredita prikupe informacije o kretanju kursa u prošlosti za onoliko godina kolika je ročnost kredita, ne niminovno 30 godina? Šta je loše u tome? Šta nedostaje tom argumentu. Zašto (potencijalni) korisnici kredita to nisu uradili? A to da se banke nisu zaduživale u CHF, to se ne može videti u objavljenim završnim računima, budući da se oni vode u dinarima. Nego, ukoliko se banke nisu zaduživale u CHF, nego u EUR, zbog čega su onda kamatne stope na kredite u CHF bile u vreme pomame za hipotekarnim kreditima bile višestruko niže nego kamatne stope kredita u EUR? Banke su ovakve ili onakve, ali neće naplaćivati (aktivnu) kamatnu stopu nižu nego što je (pasvivna) kamatna stopa koju plaćaju. Nije racionalno, budući da im umanjuje profotabilnost. Bilo bi lepo da saznamo od Vas zbog čega je postojala ta razlika u kamatnim stopama ako se banke nisu zaduživale u CHF.

  14. Razmisljanje o necemu, na primer bojkotu nekih proizvoda:
    “ …kada bi/ako bi/ mozda/…. gradjani bojkotovali neke proizvode…“

    Poziv na bojkot necega, na primer nekih proizvoda:
    „LJuuudi – ne kupujmo to i to…“

    samokazem

  15. ovde je jedino važno istaći da se u Srbiji niko više ne bavi CHF kreditima, iako su i EU direktive i presude ES jasne, kao i presude VS Slovenije, gde su svi ovi krediti na tom sudu proglašavani ništavim iz dva prosta razloga: neinformisanost potrošača, i prevelik rizik koje su banke svalile na potrošača..Dovoljno za ništavost i to apsolutnu..nasa pravna pa i ekonomska struka su ovde baš dobro zakazale