1694592021 toma mona sinisa mali jedu parizer 1200x800 copy
Šta bi sve moralo da se desi da 2027. najniža zarada u Srbiji dostigne 650 evra

Minimalne šanse za obećani minimalac

Izdanje 12
    1. Medijalna zarada je 75 hiljada dinara. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, samo njegovi kumovi i oligarsi žive bolje.

    1. DA,
      BAS SVE!!
      A KOSOVO?
      A TABLICE KOSOVO?
      A GAZIVODE?
      A MOST NA IBRU!!

      SVE SU SLAGALI!!!
      SRBIJA BEOGRADSKI PASALUK!
      ZIVEO OSKAR/LOPOV / LAZOV!!

      1. Jadni narod uglavnom neuk, niti ume niti razume, a ovi samo „samaraju“. Ne treba nama tumacenje, vidimo mi kada odemo u prodavnicu koja nam je kupovna moc. Neke stvari mozemo samo da gledamo. Pa na zdravlje vam bilo sa Expom i ekonomskim tigrom. Koja ironija.

  1. Tako je govorio i Ćulibrk da neće prosečna plata u Srbiji biti 500 evra, čak je obećao da će podneti ostavku na mesto odgovornog urednika NIN-a. Te godine prosečna plata je premašila 500 evra, ali od ostavke nije bilo ništa.

    1. To je bilo za 2018., što je bilo apsolutno tačno jer je prosečna plata bila oko 475e.
      Ne zaboravi da je Vučić platu od 500e najavljivao tri godine i omašivao.

  2. Iskreno savetujem Radaru da nemilosrdno briše botovske komentare. Nema tolerancije za netolerantne. Dovoljno su zagadili sve ostalo, normalni svet ne želi i da se na ono malo pristojnih sajtova i portala pojavljuje plaćenička banditska kamarila.

  3. U prevodu, za burek nemate. Da nema doznaka, koje su vam totalno neverovatnih 10% celokupnog BDP-a, milion ljudi bi vam pocrkalo od gladi. A posto nemate ni izvoza, mozete da priustite drzanje kursa € na istom nivou zadnjih 10 godina. A posledica se vidi u zadnje 2-3 godine, sve u SRB je postalo mnogo skuplje nego bilo gde drugo. Cak i osnovno ono sto jos sami proizvodite. U SLO, a posebno u ITA kupim sve od 20-50% jeftinije nego sto kosta u SRB. A video sam dobro u par puta koliko sta kosta kod vas.

  4. Predsednik je obećao da će u toku maja i juna biti razgovori da se minimalac poveća dva puta godišnje,znači u januaru i u septembru…Pregovori još nisu počeli…Mi sirotinja pomno pratimo njegova obećanja,jer smo na ivici bede

  5. Minimalna neto zarada do kraja 2027. dostići 650 evra kako je predsednik Vučić I rekao ovi iz Radara lažu za opoziciju zato im i novinare napada pošten narod koji nevoli laži.

  6. Vučić nije demokrata, jer da jeste, verovao bi u princip smenjivosti vlasti. Vučić je diktator, a diktatori kradu izbore, lažu i obmanjuju građane. Preostalo je još samo da bude tiranin.

  7. Одеш у продавницу и све нормалном човеку буде јасно,не рачунам ботове и остале сендвичаре

  8. Kako li će tek da dobaci prosečnu penziju do 650 eura 2027. Joker za izgovor je uvek spreman , rat u Ukrajinii i „opasni“ Huti

  9. U Valjevskom Krušiku je do nove godine minimalna satnica bila 230 din ali bruto ,od 1.januara je 271 din po radnom času ,ali su radnicima smanjili platne koeficijente tako da im je plata ista kao što je i bila…
    LOPOVI !!!
    Neće biti minimalci toliko koliko oni kažu jer to ne odgovara stranim fabrikama koje su ovde došle ,iz razloga jer nisu došle da daju lepe plate radnicima nego su tu da bi lepo zaradili na grbači napaćenog naroda !!!

  10. JEDINI PARAMETAR JE KOLIKO MORA DA SE RADI ZA LITAR DIZELA …LITAR MLEKA KM2 STANA I SL PRE 10 GODINA I SADA ….SVE OSTALO JE NEBITNA GLUPA STATISRIKA ….

  11. Vrlo prosto, pitajte vas menadzment gde radite, da li cete za 4 godine imati duplo vecu platu nego sada, jer prosek ce ici sa 700 na 1400e!!! Vrlo verovatno I troskovi zivota….

  12. Ukradoste i sendvici sa parizer penzionerima samo nikako da ukradete kaznene penale penzionerima ko je radio 40g i doziveo 65g i vise ukidajte to lazovi politicarski lopovi

  13. Naravno da najniža zarada može da bude 650 evra. Ja verujem da će biti i veća. Vučić proglasi 1 evro = 1 dinar, i najnižu zaradu od 40.000 dinara pretvori u 40.000 evra. Tako, ili tome slično, će i biti, jer sada kad krene izgradnja za EXPO, počinje priča da privreda raste vrtoglavom brzinom i NBS je odlučila da koriguje kurs evra

  14. Ovaj „analiticki stručnjak“ je promašio rezimsku temu, jer je u Srbiji jedina oricredna grana koja „produkuje“ , privredni kriminal BDP rezima i partijskih interesnih grupa organizovanog kriminala.

  15. To je odlicno. Ja sam za to da nas.Tirana i svi ostalu preteknu. Srbija na dnu lestvice, kakav je odgovor,koji je izgovor? Ovako, imaju opravdanje. Do Valensije, nude mi jeftin let preko Budimpete i Tirane. Preko Tirane, veza sa svetom odlicna, kao i od Zagreba. U budjavoj Srbiji, budjavi jat dere samo do glavnih gradova. Ako lomislis da skrenes malo sa uobicajene rute, pravac Saranda, pa na aerodrom. Kad smo odseceni, nek smo odseceni skroz. A i gde bismo sa najnizim minamalcem?