Pavle Petrovic foto Vesna Lalic Nova rs 5 copy
Promena na čelu Fiskalnog saveta

Izuzetak, a ne pravilo

Izdanje 20
  1. Sa velikom paznjom sam pratila svaku izjavu gospodina Pavla Petrovica i duboko mu verovala. Prosto nisam mogla da shvatim da je Fiskalni savet drzavna institucija i skoro jedina koja je savesno obavljala svoj posao. Nije se udvarao mocnicima i veoma realno je prikazivao stanje u budzetu i njegovo nelegalno praznjenje. Bio je divan covek od integriteta. Steta sto odlazi i pitanje ko ce ga zameniti (vec se zna i ne sluti na dobro).

  2. Sama cinjenica da je ovaj umisljeni organ stao iza nezakonitog i protivustavnog smanjenja plata a narocito penzija, dovoljna je da ga u svakom pogledu diskvalifikuje. Strucnom, u pogledu nezavisnosti, a narocito po pitanju nasrtaja na penzije kao zakonom zagarantovane kategorije. A o moralnom aspektu kao nepostojecem, ne treba trositi reci. Toboznja kontrola javnih rashoda /koja nikoga i ni na sta ne obavezuje/ samo je dimna zavesa kojom treba prikriti besprimernu servilnost, kukavicluk i neznanje ove neformalne, nestrucne grupacije skupljene s koca i konopca ciji je jedini zadatak da aminuje i podrzava sumanute ideje odnarodjene kaste.

  3. Institucije jesu ljudi. Može čovek da bude pametan i dobar koliko hoće, ali ako je na čelu neke institucije on mora da zna kako da se postavi prema medijima, prema zaposlenima i prema poslu koji radi. Ako neko ne zna kako u medijima uživo da predstavi svoj rad, spetlja se, ponavlja se….ljudi neće imati lepo mišljenje, odnosno on će delovati nesigurno bez obzira što je izvrstan čovek i stručnjak. Pavle Petrović jeste institucija, kao što je to bila i pokojna Verica Barać.

  4. Bice da ciko Pavle ima dosta godina, tj. da jevreme da uziva u penziji i da se bavi konsultantskim ili savetidavnim uslugama. Dakle oni koji su stekli uslov za penziju i rade u drzavnom sektoru sami treba da podnesu zahtev za penzionisanjem. A ne da ih osnovac tera na to….

  5. 1. Fiskalni savet služi da njegovi članovi primaju honorar.
    2. Pavle Petrovic deset godina posle penzionisanja uzima pare iz budžeta.
    3. Možda bi bilo poštenije da savetuje nekog preduzetnika, mislim ako ima dobre savete, ili je i tamo neshvacen!?
    4. Najviše sam ga upamtio po tome(bar pet puta je izjavio), kako po sto evra ne treba da dobijaju svi građani nego samo siromašni jer tako budžet manje trpi. E pa ako ovako duboku misao treba da čujemo od vodećeg ekonomiste!?…ovo je pre za sindikalnog socijalistickog poverenika!
    5. Nije da očekujem nešto više od novog predsednika, no malo ćakulamo…penzionerski.
    Možda će mi se sad i P.P. pridružiti u komentarisanju(neobaveznom) pošto nema više ‘državnih’ obaveza