protest foto vesna lalic nova rs 1 copy
Studija srpskih stručnjaka: Ekonomski efekti projekta Jadar

Od litijuma svakom stanovniku po 2,6 evra godišnje

  1. Ne lažite narod više.
    Odgovoran i ozbiljan predsednik će se izboriti sa stranim faktorom da krenemo sa iskopavanjem. Bice to ekonomska infuzija. Nalazište kod nas je ogromno. Hvala bogu pa ga ima u Srbiji. Litijum je budućnost planete. Svi ga koriste a najviše se nadaju da ga nađu na svojoj teritoriji.

    1. Verica, veruješ ti u Boga osim picoustog.Ajde sa familijom se preseli u Jadar i pokaži primerom da nema opasnosti od litijuma a možeš se uzgred i plaknuti sa istim .Kaže picousti da je to zdravo.

    2. Verice, u velikoj si zabludi ako misliš da ima anonimnosti na internetu. Ova propaganda koju vodiš u korist onih koji hoće da nas potruju, doći će na naplatu, biće deo optižnice za pokušaj genocida nad našim narodom…, spremi se.

    3. Kakav litijum, kakvi bakrači, mani te se ljudi ćorava posla.
      Ko i malo misli svojom glavom, shvata da je litijum , propast za Srbiju, da nam uništi i ovo malo čiste vode, zemlje i vazduha .Zar da zbog 2,6 eura po glavi stanovnika na godišnjem nivou, upropastimo sve to.
      Daćemo duplo više , samo da se ne KOPA

  2. Ajmo sad nanovo, ko je potpisao olugovor sa rio tintom? Republika Srbija sa kojom vlascu? Sad vam ne valja , al kad ste njive prodavali za milione evra valjali? Kad ste izmenili Zakon o rudarstvu valjao Vam? Kad ste litijum ubacili u nacionalnu strategiju valjalo vam?

    1. Katarina Dokle više koje potpisaosa rio tinto. Ako to nije valjalo šta je radila ova vlast 12godina što to nije poništila već samo Lagala narod prvo pred izbore kao stavili tačku na rudnik nema kopanja a sada šta se sad dešava samo Laž i obmana tako nam je sve i mafija vodi ovu državu hoćeš da kažeš da nije tako.samo LAŽ I PREVARA,kako pričaju tako im Bog pomogao svako srbinu ane samo vlasti.

  3. Opozicija na sve načine pokušava da lobira državne lidere i upropasti stabilnost Srbije,pa tako i ovim tekstom,koji nije pouzdan.

    1. Smes da das garanciju svojim zivoto i zivotom svoje familije da ce rio tinto poslovati fer i donositibprofit srbiji.

  4. Taman moze Djilas da se odrekne trecine onog sto je pokrao. To za ugovore koje je potpisala prethodna vlast. A posle cemo da vidimo.

    1. Ne blati svojom glupom pisanijom ime slavnog srpskog vojskovođe koji protera Oskara i to baš na Ceru.Jado, nađi drugo ime naprimer Botina sa parizerom.

    2. @ bot koji pogani ime velikog vojvode

      Reci šefovima da svi znamo da su žvalo i drvosek ista ekipa, to bacanje kamenja jedan na drugoga više ne pali.

      NEĆETE KOPATI, bagro izdajnička!

  5. Ne bi bio problem da se ne analiziraju uslovi predvidjeni ugovorom koji je prethodna vlast dogovorila jos 2008, a sa neznatnim izmenama potpisala 2010-2011.

  6. Radar je imao deo normalnih i suvislin tekstova. Sada prepisuju od vajnih strucnjaka medju kojima prednjaci Drakulic, vlasnik rudnika litijuma. Toliko o brizi za narod.

    1. Dolazi za vas, izdajnički šljam, ovo iz mog imena…, biće zatvorske radne snage da se obnovi sve što ste uništili u prethodnih 12 godina…

  7. Znaci da opozicija duguje svakom stanovniku po skoro 30 evra. Ipak su njeni strucnjaci pravili kombinacije sa Rio Tintom od 2001 pa sve do 2012. Neki bogami i posle dok nisu uhvaceni u muljazama.

    1. Tim jadnicima treba pružiti priliku da to više ne budu, da časno odsluže svoje zatvorske kazne, izgradjujući ono što su uništile njihove gazde za ovih 12 godina…, da vidiš kako će lopata i kramp od njih ponovo napraviti ljude…

  8. Odakle poceti.
    Sav sljam srbije se skupio sa svih strana i stao uz oskara….
    Nepismeni,oholi,lopurde….itd
    Ne razmisljaju zdravo,nego kako razmislja oskar.
    Ako se otvori rudnik srbije vise nema tu nam je kraj.
    Dajte duse i pameti i da nas Bog spasi od zla.

  9. Komunisti su 27.Marta 1941.g lažima i ptevarama ukrali državu i još nemaju nameru da je vrate..

    …nema veze sa partizanima,borcima protiv fašizma,izginulim herojima znanim i neznanim!?

    1. Botino, kakvi komunisti, kakav 27. mart, kakvi bakrači…, ne diži dimnu zavesu, nema tog dima koji vas može sakriti…,
      NEĆETE KOPATI!

  10. Jedino nam nije poznato, a iz te studije se ne vidi, koliko je Rio Tinto obećao vlastodršcima pare na ruke. Pošto ne postoji nijedan razuman razlog zašto bi neko lobirao za taj projekat. A neki razlog bi morao postojati.

  11. neverovatna količina botovskih komentara. Ne smeta mi toliko što zvuče kao propaganda, smeta mi što su toliko banalni, nekreativni. Čiste gluposti.