1709901425 da73da72 425c 4e7c 891d 380facfb60f1
Antimonopolska komisija istražuje trgovce

Kupci su već kažnjeni

Izdanje 32
  1. I šta ćemo onda?I ako se,slučajno,
    desi da se taj,naš novac,naplati od haračlija,opet će se sliti u državnu
    kasu,i iz nje odliti bogom znanim
    putevima.A ta ista država je već podebelo profitirala od naplaćenog pdv-a po tim nazidanim cenama.I tako mi ,
    potrošači,ostadosmo mokrih opanaka.Tako je oduvek bivalo.

  2. Za mene će ova akcija imati smisla ako
    1. Cene proizvoda u našim radnjama budu vraćene, tako da budu jeftinije od istih u inostranstvu (npr. Mleko kravica je skuplje u Srbiji nego u regionu).
    2. Trgovci budu maksimalno kažnjeni, ali da plate iz svojih džepova, a ne da prevale trošak na kupce.

    1. Bravo! Samo to ima smisla. Bilo bi dobro i da se pročešljaju ostali trgovci jer i cene garderobe i kozmetike u našoj zemlji nemaju smisla. U daleko razvijenijim zemljama po svetu garderoba fast fashion brendova je značajno jeftinija nego kod nas. Isto se odnosi i na drugstore, pa i high end kozmetiku. Sramota je kako nas deru i svi se prave ludi.

      1. Proglasiti ove trgovce i ugostitelje koji su pokidali sa cenama državnim neprijateljima. Srušiše nam standard, alo, koji je ionako bio nikakav. Marže ograničiti na 20% a ne kao sad neke imaju 500% lopuže. Uporedite samo cene istih proizvoda u recimo Austriji i kod nas.

    2. Jedino bi imalo smisla da se osnovni prehrambeni proizvodi prodaju džabe. Kao onomad, pre jedno dve decenije, na kratko što su bile novine 24 časa.
      Mislim da bi Redakcija uz podršku ekoloških, ljudskopravaških i inih nvo i naše proevropskoameričkoengleske opozicije, kao i ostalih potpuno profesionalnih i nezavisnih medija, kao i izabranih i obrađenih „sindikata“ trebalo da podnese pred režim jedan takav predlog i zahtev, samo taj jedan jedini. I a postavimo ultimatum da se to donese do nedelje.
      U protivnom, bolje da ne kažem. Možda me budu gomili na osnovu predloga izmena Krivičnog zakonika.
      Razumete me sigurno.
      Sigurnost je u brojevima, kao što je mudro smislilo jedno UG.
      I, sećate se, skupilo nas se, prema Arhivu &<♤◇}¤☆*#

  3. Bice ono kao i uvek u ovoj neuredjenoj zemlji, tresla se gora rodio se mis, ne verujem prosto u bilo kakvu akciju drzave koja bi mogla da ucini dobro gradjanima. Toliko ne verujem da sam bio ubedjen godinama da je ovo opste ludilo pumpanja cena sprovedeno uz blagoslov drzave…

  4. Naši trgovci i ugostitelji su ubedljivo najviše podigli cene i oni su jedini krivci za pad standarda građana, dok se oni bogate.

  5. Bilo bi divno, a verujem i konstruktivno, da se trgovci obavežu zakonom da pored cene proizvoda moraju istaknuti jasno i slovima ne manjim od cene iznos marže koju uzimaju!

  6. Zamislite samo ovo isti artikal Belvita keks u prodavnici koju drzi jedan privatnik kosta 119 dinara a u Idei 320 dinara. Imlek jogurt 179 dinara u Maksiju 1.75 oko 250.

  7. Mnogo je široka i duboka ova tema ,iako je jako kasno i za potrošače beznačajna ova monopol kontrola je zaobišla neke lance mislim da i oni trebaju biti u ovoj grupi nema ništa od komentara čini mi se da sad još više podižu cene ,a iako bude neke vrste sankcije to za njih nije ništa na vreme debelo zaradili ,a koga briga za potrošače.cene su nenormalno visoke dokle?koga pitati

  8. Odem na limanski pijac. Kazla žena da kupim i palačinak, dva. Uđem u kolačaru.
    – Molim palačinak!
    – Koji brend, pita kolačarka?
    Ja zbunjen.
    – Imamo dva brendirana, pomaže mi.
    – Koja?
    – Od Ace iz leve i od Milanče iz desne ruke.
    – A jel imate domaće, ljudske, obične?
    – Naravno, lakne i njoj.
    – Te mi dajte, ljudske!

  9. Prvo ih puste da divljaju sa cenama dovoljno dugo onda ih, kao, kazne. Dobro državi zbog PDV-a, dobro trgovcima, potrošačima, naravno, najgore. Ne, uooopšte nisu u dilu trgovci i država, a potrošači se svi ‘kopčaju na leđa’.