11669224 copy
Šta spaja brata ministra, kuma predsednika i još neke prijatelje SNS-a

Prodavci vetra i jahači magle

Izdanje 24
  1. Шта рећи – Узнемиравајуће! Још када би сазнали како је Чеда Јовановић купио Фиделинку без дана радног стажа…

  2. Upravo sada na RTS (22.avgust )ide razgovor sa jednim od zagovornika i učesnika u izradi projekta RIO TINTO)!PREDSTAVLJANJE ZELENE AGENDE I NIPODAŠTAVANJE SVIH DRUGIH OBJAVLJENIH STUDIJA O ŠTETNOSTI LITIJUMA!!!!!Optužuje aktiviste i narod da ne žele dijalog i razgovor na RTS!A rečnik koji gost koristi….!?!?Svi smo po njemu neznalice i širimo paniku u javnosti!?!?
    Zaista neviđena sramota za javni servis šta slušamo i još i plaćamo!!!!!!!

    1. Ali ima u poreklu imovine koji su im uglavnom nakrali očevi iz službe zvane udba!, pa sada oni glume u tzv trzistu biznismene a pravilnije bizmismene a narod veruje u njihove bajke uglavnom iz okoline babušnice, na potezu izmedju Golupca i Kladova!

  3. Pašće im i te vetrenjače kao i balkoni Beograda na vodi ili će ostati kao spomenici na plodnoj zemlji nečijoj. Nije lako graditi kako treba, to treba znati. Ovi znaju samo da muljaju, zato im što naprave i traje koliko traje, ne završe a već se popravlja. Rasipanje na sve strane uz stručnost koja ide sa tim, naša bruka.

    1. Vi, stranački botovi, vašim komentarima vređate inteligenciju jednog tinejdžera a ne odrasle i obrazovane osobe.

  4. Pohvalno je što ovi ljudi su odlučili da ulažu novac u svojoj zemlji a ne da daga iznose i investiraju u strane zemlje.

    1. Šta je sa tobom!?!?Baš si se raznežio!!!!Pa čija je to zemlja koja im je „dodeljena“?Kome ćeš plaćati uvećanu cenu struje?A „pohvalno“će biti kada ne budu plaćali porez i kada deponuju novac u Švajcarskoj?
      A da te provozaju lamborginijem,jer sebi nećeš moći da ga priuštiš?

  5. Znači nije problem što se grade vetroparkovi, solarne elektrane i što se koriste drugi obnovljivi izvori energije, već je problem ko ih gradi.

    1. Ja cu tebe da pokradem, a onda cu tim parama da se kitim, ali nemoj da ti bude krivo sto sam te pokrao i sto ces ziveti kao poslednji bednik dok se ja budem bogatio.
      Fuj! Kolika vas ovde beskocmenjaka ima.
      Ali kada padnete sa vlasti, mnogo materijala se sprema i ceka se prilika.

    1. „Naši ljudi“!?A koji su to od njih?Žalosno što vas još ima koji govorite“ma važno je da se gradi“!!!!
      Za takvu tupavost je zaslužna urušena prosveta:sa neukim ljudima se lakše manipuliše!Potrebno je par grama mozga (da se zove da ga imaš), „autoritativan“predsednik koji sve zna i koji će ti reći šta da misliš i kada da tapšeš ručicama!Ako budeš dobar i ne talasaš dodaće ti jednu paštetu da ti ojača potrošačku korpu!!!!!

    2. Ма у реду је Никола!
      Немој да се ложиш. Знамо да ти није лако, тешко је бити бот.
      Пропагираш нешто у шта не верујеш а све да би преживео.
      Не љутим се ја на тебе, само…..има и поштенијих начина да зарадиш а да не радиш против својих уверења.
      Срећно!

  6. Данас када глумите моралне вертикале, не би било лоше сетити се како је било некада у време „демократије“. Један од бруталних примера коришћења државних ресурса за лично богаћење. Ђилас, док је био ГРАДОНАЧЕЛНИК, у Пионирском граду изградио кућу Великог брата. Дакле земљиште намењено деци, без дозвола, изграђена кућа за ријалити која је његовим фирмама доносила паре, а све док је био градоначелник. И то је само један од примера, да не идемо даље.

    1. Citam, samo kriminal i po dzepu obicnog naroda i svadja botova i onih koji razmisljanu o buducnosti, koja je sve sumornija uz SNS i Vucica.

  7. Nikad vam nije dosta. Dace dragi bog da i obicnim radnim ljudima bude bolje, a vama ce se desiti kraj ,kad budete mislili da ste na vrhuncu moci.

  8. I tako! Jedni se enormno bogate, i to uglavnom oni, koji bi trebalo da su u zatvoru, a drugi enormno siromašne. Gde je kraj?

  9. Vrlo je zanimljivo, da se u Srbiji mala, pre bih rekao skoro nikakva pažnja ne poklanja malim solarnim elektranama-prozjumerima kojih je u Srbiji, ako je verovati dostupnim podacima oko 3.000. Zato bih predložio nadležnima, da se Srbija ugleda na primeru Slovenije. Naime, u Sloveniji je 31.12.2023. bilo 49.093 solarnih elektrana ukupne instalisane snage od 1.101,5 MW, koja je samo za 38,5 MW manja od ukupne snage svih šest (6) agregata HE »Đerdap 1« koja je 1.140 MW; HE Đerdap 1 (eps.rs) . Pri tome je 48.407 solarnih elektrana priključeno na nisko naponsku mrežu, od kojih je 44.430 prozjumera, 685 elektrana je priključeno na srednje naponsku mrežu i samo jedna – najveća od 6 MW na visoko naponsku mrežu 110 kV. Solarne elektrane su u 2023. u Sloveniji proizvele 7,58% ukupno proizvedene električne energije, a plan je da do 2030. ukupna instalisana snaga svih solarnih elektrana u Sloveniji bude 3.500 MW, dakle malo više nego tri (3) HE »Đerdap 1«; https://www.gov.si/novice/2024-01-17-izjemna-rast-kapacitet-postavljenih-soncnih-elektrarn-v-letu-2023/ . Pri tome treba napomenuti, da su u 2023. solarne elektrane proizvele 888 GWh, a slovenački deo (1/2) NE Krško 2.662 GWh, pa nam matematika govori, da bi 2030. solarne elektrane proizvele preko 3.000 GWh električne energije. Dakle, više nego slovenački deo (1/2) NE Krško. Inače, u Sloveniji od ove, 2024. godine svi investitiri poslovnih objekta i nadzemnih garaža sa površinom krova 1.000m2 iii više moraju u Projektu za građevinsku dozvolu na krovu imati solarne elektrane koje naravno moraju izgraditi.

  10. Darko,Marko,Goran,Bojan,Nikola..fale Ana i još par iz smene bot ekipe.I ovek pravdaju ono za šta nema opravdanja i brane neodbranjivo.
    Imate li petlje svako jutro da se pogledate u ogledalo?

  11. Aleksandar Vučić je 4 jahača apokalipse. Obogatio je ove ljude, preko noći i na račun svih građana Srbije. Jaz materijalne nejednakosti u srpskom društvu je sve veći. Nikoli Petroviću više pristaje majica sa natpisom Legalize it.

  12. A moratorijum na gradnju nuklearki se ukida? Niste čuli za izmene zakona o energetici? Razne vesti se poturaju, da bi se njima bitne legalizovale.
    Možda i ne prođe RT, ali su velike šanse da postanemo batem deponoja nuklearnog otpada.

  13. Pa šta ako grade naši ljudi? kritikuje te kada se stranci „favorizuju“ kritikuje te kada to rade naši ljudi, vama niko i ništa ne valja. Oni imaju mogućnosti da ulažu i šire biznis, vi imate mogućnost da ogovarate i kritikuje te, poišete koje šta, istinite i ne istinite stvari, pa ste u istoj ravni sa njima. To što su neko i nešto to vas boli, to što su nečijja braća, sinovi, kumovi, prijatelji, komšije pa u Srbiji po tom osnovu svi smo mi neki rod, po vama na osnovu toga Srbi ne bi trebali da imaju nikakav biznis, jer jedino tako ne bi bilo favorizovanih.

    1. Nije u pitanju gradnja, investiranje, to je pozeljno, narocito kada je potrebno zajednici a u skladu sa svim zakonskim regulativama. Niko ne sme da bude favorizovan, stranac, domaci, sin, kum, brat…tu je problem. Kada neko ima ekstremno brzi prolaz kroz sve administrativne prepreke/zahteve uz to i velike drzavne beneficije, dok drugi koji nisu „deo klana“ vrlo dugo cekaju na odobrenja ili ih uopste ne mogu dobiti da ne bi ugrozavali, tj. bili konkurencija lojalnim (miljenicima) ….a na eventualne beneficije mogu da racunaju samo virtuelno.

  14. Svi pričaju i grade a ti infrastrukturni objekti imaju rok trajanja oko 20 godina, koliko sam zaznao iz novina. Da li su pod tim silnim ugovorima i u obavezi da obezbede reciklažu istrošenih agregata? Niko u Srbiji ne radi reciklažu solarnih panela i lopatica vetrogeneratora.

  15. Polupismeni,nepismeni,pola pileceg mozga,da se potpisuju sa PALCEM,to nije vazno,kupljene diplome,nije vazno. Nadju, debelo plate strucnjake koji im sve odradjuju ,specijalisti za „muvu“ .To je dobro neka grade,rade, na kraju im sve oduzeti, uloziti u drzavno vlasnistvo ,a oni u cuzu da rade.Pametno je Tito posle DSR, sve oduzeo stavio po kapu drzave,podelijo bednom narodu stanove,posao,dzabe skolstvo,zdravstvo,studiras do groba.Ziveli smo ko carevi,bez brige,pitovali uzivali. I pre DSR su poslodavci krali,namestali,narod bio jevtini sluga,mi znamo koji su sve to preziveli.Od 2000 godine,Zuti su napravili pistos.Mutavi Kostic, secerane,kop genex hoteli,Miskovic,labus,djelic,udovicki,pajtic,milosavljevis, Dinkic,Kostunjavi,Ilic,Vlahovic,buljko Zivkovic,Djilas,i ostala bagra.Niko nista ne oduzima

    1. Срна, немојте да пишете у моје име о „лепоти живота“ у време Броза молим Вас. Мој отац, мајка, баба, ја и сестра смо у време Броза живели очајно и одвратно. Моја мајка је копала хектаре њива, да би једва преживели, наравно ја и сестра без факултета јер би их удавили. Није једина, имало је још жена које су ринтале ко коњи, да се преживи. Добијање бесплатних станова за које је мој отац издвајао паре, а нико га није питао за дозволу? Идиотизам, упоредиво са временом данашњим. Правио кућу, цео живот и није је направио. Калдрмаши покондирени и такозвани „рођени грађани“, уживали к’о бубрези у коју. Све им је дато на извол’те. После рата његови генерали јуриш на Дедиње. Колико су шваба, убили? Небитно, уновчили рат Срна. А ови садашњи који жаре и пале? Срна, то су њихови потомци!! Можда глупи за свој посао на државним јаслама преко разних граница, али поред себе можда имају паметне људе, који раде посао за њих, а немају педигре. Дедињски педигре

  16. Sve korumpirano.Najvise TUZILASTVO,SUDSTVO. JOJ koja je igranka u tuzilastvu,to je prava igra ZAVRZLAMA.To nije igra za svakog.
    .

  17. Na ovu vest nemam komentar..nista novo u ovoj banani…vise me muči sto se pustaju komentari sendvičara o „našim ljudima koji ulažu naše pare da nam svima bude bolje“

    1. To sto oni ulazu da bi tebi i slicnima bude bolje videces vec na zimu kad ti bude temperatura -40, a vec sledeceg leta +45,bez kise i vode,sa presusenim izvorima i svakodnevnim pozarima.Srecno ti bilo u toj dobroti

  18. Ствари уопште нису црно-беле што се тиче цена електричне енергије. У Немачкој је производња ел. енергије из солара превазишла планове и дневну потрошњу, тако да цене бивају и негативне. Ту енергију у дневном термину може да преузима и Србија. Велики део земаља Европе, ће успети да соларном енергијеом покрије дневну потрошњу. Проблеми се јављају у ноћној. Она је свакако мања, али веће су диспропорције у производњи и потрошњи код ње. Ту би разлику могла да допуни енергија ветра, или термална, а свакако да би ефикаснија опрема за складиштење енергије солара и ту одиграла значајнију улогу код изједначавања производње и потрошње. Једино није јасно како се то код инвестирања у овакве пројекте доминантно не јавља државно предузеће за производњу електричне енергије, већ ту доминира приватни капитал ? Још се подстичу премијама !