1723017030 beograd ba vodi 2
Dalje širenje Beograda na vodi

Državni projekat u privatnom interesu

Izdanje 23
  1. Hvala za ovo skretanje pažnje javnosti pošto je javni uvid ovog monstruoznog Plana koji ima za cilj rušenje nasleđa kao što je Sajam, širenje privatnog projekta na otetom javnom/državnom zemljištu, i betoniranje priobalja Save u potpunom zapećku zbog Rio Tinta.

  2. Sve tacno.Kada je drustvo osiromaseno materijalno onda to razjeda i duhovnu i intelektualnu sferu i onda ga mozete kupiti.Kupicete ga automobilom,pogledom na reku,portirom na „recepciji“,liftom sa muzikom,osvetljenjem,ukrasenim izlozima,trznim centrima,i drugim efemernim sadrzajima.Nase drustvo,koje je vekovima bilo raja,je zeljno.Ono zudi da se obuce,da se zabavi, da se razonodi,da se dokaze,da se pokaze,da stekne.Ono kuburi sa osecajima inferiornosti,sa raznim kompleksima.Ono prodaje da bi nesto drugo kupilo.A koju vrednost moze prodati siromasan?Onu elementarnu.Svoj prostor.Zemlju.Siromasan nema nista drugo.Drustvo koje se „razvija“ tako sto ga drugi „razvija“ ,tako sto ga drugi zaposljava, je podanicko drustvo.

    1. Dugo vec razmisljam o tome zasto smo takvi kakvi smo, popnemo se na vlast i bez skrupula odmah otimamo za sebe i svoje bez ikakvog obzira na interese cele zajednice. Poredim sa drugim zemljama gde sam ziveo – Severna Amerika, EU, Azija i verovatno se svodi na ono sto je jedna pametna zena, sociolog, rekla u TV debati: Mi smo jos na „pred-civilizacijskom nivou drustva“. Zasto i kako verovatno istorija, Turci, nametnuti nivo niske socijalne grupe i nemogucnost socijalnog i drustvenog razvoja tokom njihovih nekoliko stotina godina ovde itd.

      1. Nema to veze sa turcima, ni sa pred-civilizacijskim nivom društva već zato što su shvatili da boga nema, pa samim tim ni kazne, a ni nagrade. Hoće sve sad, odma’ i ne zanima ih šta će biti jednog dana. Spremni su na sve.

      2. Da ste zaista mnogo putovali znali bi ste da je sve ovo što se ovde trenutno radi kao i način na koji se radi zapravo kopiranje baš tih Amerika, Evropa i Azija, a dodala bi i Okeanija. Znate, ne može se diviti soliterčinama u Dubaiju, Njujorku ili gde već, a pljuvati po sličnim grozotama u Beogradu. Za mene lično i oni pomenuti većini(očigledmo i vama) toliko impozantni gradovi su grozota, kao i ovo što se ovde radi. Da se ja pitam a ne pitam se, čitava štajga, koloseci i sve to bi srušila, ali bi to pretvorila u park. Ma srušila bi i veći deo sajma ali bi to priključila pomenutom parku, a partizanski generalštab bi još pre 24 godine počistila i isto ga pretvorila u zelenu površinu. Dozvolila bi gradnju samo sa druge strane reke jer je tamo sve toliko ružno da nema toga što bi moglo da pogorša postojeće stanje.

        1. To je jedan ružni betonski zid izmedju reke i grada sve ostalo je iluzija

  3. Ponosni smo kako se Beograd razvija! Muka me hvata kad se setim kakvo je ono ruglo bilo pre nego sto se izgradio Bgd na vodi. A hejteri ce uvek da pljuju sta god da se bude radilo.

    1. Znaci ponosan si sto se sve unistava ? Bravo ! Pa Sangaj na fekaliji nije nista manje ruglo od onoga sto je bilo pre na tom mestu .

  4. Kad spominjete imovinu Euro salona to je bila imovina koju je Beogradskom univerzitetu ostavio bogati trgovac ali su 90/tih vlastodrsci protivzakonito prodali imovinu za bednu sumu a rektor BU je otisao za ambasadora u Kinu. A potom je grad Beogad to pretpaltio Euro salonu. Jedna od onih kriminalnih tansakcija. Istrzite to

    1. Kada vrate Beogradskom university oteto i kada budu odgovara li za pravne malverzacije svi u lancu , za ovaj slucaj kao i za druge , e onda cemo krenuti put ozdravljenja .
      Toga toliko ima da ce biti Potrebno Mnogo godina da se pretrese sve i da se uradi ono sto se nije uradilo 6 oktobra Lustracija .
      U suprotnom DB ce nastaviti da vlada u sprezi sa nekom Crnom Rukom spoljna Mi unutrasnjom i mi kao narod i drustvo nestajemo / to je strategija da nas Nema vise /

  5. Nazovite stvari pravim imenom: BGH2O je Oskarova privatna imovina. Kakav „partner iz Dubaija“? To onaj što se 2 puta pojavio i slikao? Za to vreme Oskar lično zove izvođače radova kada nešto treba, i skoro svakog dana je tamo. Ne možete da dobijete na tenderu koji raspiše „država“ ako niste pazarili stan u Vučićevom privatnom naselju.

    1. Neznalice grade pogreshno pa za rezultat imamo ruglo na pogreshnoj strani obale .
      Videla zaba da se konj potkiva pa I Ona digla nogu . Neznalice I shalabjzeri na sve strane . Oni sada vladaju . Znanje je nepozeljno posto znanje ne sluzi kriminalu, kompleksima, manipulatorima.

    2. Научи да читаш и пишеш,мислиш да си паметан ако слепо слушаш лудог оскара

  6. Отимачина. То им је прошло и сада мисле да им је небо граница – земљу и воду су већ „завалили“.

  7. Beograd na vodi je nešto što se dugo čekalo i prelepo .
    Ne znam dokle će ljudima smetati što se razvijamo i gradimo.

    1. Ali šta mi kao građani ovog grada imamo od Beograda na vodi? Još uvek možemo tamo da prošetamo, ali nisam siguran da ćemo i to moći uskoro. Što se tiče lepote, mnogo lepši bi bio neki park.

  8. Beograd na vodi je ruglo. Bilo je ruglo,da, ali ne kapiram zar nije mogao drugačiji urbanistički plan, nesto sto je autentično. Tako da imamo Dubai fazon u srcu Beograda..Bez duse,bez imidža,bez stila, prostakluk…Beograd sa dusom je jos malo na Kosancicevom vencu,Skadarliji, ostalo je socijalistički i americki KIČ .

  9. Dragi autore članka, radi Vaše informisanosti, prostor od Gavrila Principa do Terazijske terase je oduvek u urbanističkom planu predviđen kao zelena površina. Kako znam? Pa zato što nam 50 godina (sve vlasti koje su prosle) ne daju da ništa uradimo sa svojim nekretninama. Ni da dogradimo, ni da popravimo. Ništa. Možda je Vama super da sve te udžerice tamo stoje još 50 godina, ali nama koji tamo živimo, kao u slam-u u sred Beograda, nije.

    1. Tako i treba, tako je u svim ozbiljnim evropskim gradovima. Ne sme ni fasada da se radi bez ozbiljne provere sta se radi i kako. Da li je to slucajnost u nasem slucaju ne znam, ocigledno jeste, al se nadam da ce tako i ostati. Vi biste da dozidate, malo se prosirite, jel tako?

  10. Ovim sada izmenama plana se nije ništa promenilo u odnosu na ranije predvidjeno u prostoru od Karadjordjeve do Terazijske terase. Tu je trebao biti ulaz tunela i iznad zelene površine. Tako je i sada.

  11. Toliko je besmislica u vasem tekstu da je zaista nemoguce da se odgkviri. Dali ste vi uopste zavrsili neki fakultet? Sta je vasa strucnost? Precizna strucnost, konkretno zanimanje?

  12. Za projekat Beograd na vodi Vučiću će se suditi. Tu je država višestruko oštećena. Poklonjeno je gradsko građevinsko zemljište u samom centru grada privatnim investitorima. Naknade za građevinsko zemljište koje se posebno plaćaju oni kompenzuju sa radovima koje izvodi isti investitor na uređenju zemljišta (ulice, kanalizacija, parkovi…). To je nezamislivo bilo do sada, ali Vučić misli da je svemoguć. Za to se u normalnoj zemlji ide u zatvor na višegodišnju robiju. Ima tu mnogo toga lošeg i kriminalnog što radi Vučić sa svojim ulizicama, ali nema potrebe sve to nabrajati. Nadam se da će sudije uskoro time da se pozabave.

  13. Ово је превазишло сваку лудост,треба порушити све до темеља

  14. Beograd na vodi je najveća pljačka najvrednijeg gradskog zemljišta. I jasno ke kao dan da je Aleksandar Vučić stvarni vlasnik. Najveća pljačka državnog budžeta je upravo počela – EXPO, milijarde evra će se preliti u privatne džepove, od kojih će deo završiti u kupovini stanova u Beogradu na vodi, jer to je obaveza, a država će se prezadužiti po osnovu toga što izgradnja preskupih auto-puteva i stadiona takođe ulazi u BDP. Na vlasti je organizovana kriminalna grupa, Siniša Mali je knjigovođa. Kada se bude pisala bela knjiga ovog diktatora, biće to metar knjiga.

  15. Ne bi me čudilo od ovih da se počne sa zidanjem na poljani pored SIVa, neka se pripremi Taš, Kalemegdan je već načet a ni Novo groblje nije viṣ̌e bezbedno. Od onoliko zapuštenih i zaparloženih poljana niz Dunav od Dorćola preko Višnjice pa do Smedereva ovi skorojevići, neobrazovana i nezajažljiva gomila ustremili su se na srce Beograda. Na najbeogradskiji deo ovog grada koji Beogradjani nisu imali snage, volje ni kuraži da sačuvaju.

  16. Beograd na vodi je kriminalni projekat ove klike na vlasti na cčelu sa Vučićem. Previše ružan deo Beograda gde mu mesto nije.
    Prazan, napušten, bezličan i nepotreban Beogradjanima. Uništena železnička stanica, ružna grdosija od spomenika u slavu Vučića deluje sablasno uveče. Totalan promašaj! Ali prava slika i prilika ove primitivne i kriminalne vlasti na sramotu svih nas koji živimo i volimo ovaj grad.

  17. Beograd na vodi je kriminalni projekat ove klike na vlasti na cčelu sa Vučićem. Previše ružan deo Beograda gde mu mesto nije.
    Prazan, napušten, bezličan i nepotreban Beogradjanima. Uništena železnička stanica, ružna grdosija od spomenika u slavu Vučića deluje sablasno uveče. Totalan promašaj! Ali prava slika i prilika ove primitivne i kriminalne vlasti na sramotu svih nas koji živimo i volimo ovaj grad.

  18. Сви ви који нисте били никад у затворској згради требало би да саслушате људе који су у њима провели неки део живота а потом психологе и психијатре да нам свима објасне како затворен простор утиче на човека(или затворен поглед,преграђен огромним зградама) и зашто затвор,робија,самица подразумева управо одсуство ширине,погледа и у крајњој линији слободе