Beograd na vodi Foto Predsednistvo Srbije Dimitrije Goll 3
Beograd na vodi, javni interes na ledu

Kako predsednik zida BDP

Izdanje 31
    1. Хана # Када би ти знала како се „пумпа“ фамозни БДП?. Пошто је на историјском максимуму зашто милион пензионера, дакле сваки пети становник Србије прима 30000 дин. и мање, чему буђави паризер и Томина јаја, зашто се прича о просечним платама у будућности, зашто не сада када је тај твој максимум?. Можда су ти открили тајну како се БДП маже на хлеб али ти нећеш да нас обрадујеш.

  1. Projekat Beograd na vodi pokazao je svoj ogroman ekonomski potencijal, uvećavajući BDP Srbije, prema vodećim stručnim analizama.

    1. Србија има 4 пута МАЊИ БДП по глави становника од
      Словеније,и укупно има мањи БДП од Словеније. Словенија има 3,5 пута мање становника од Србије.А ви ако сте слепи код очију,то је ваш проблем.Има нас који НИСМО.

    2. Projekat je pokazao kako se mala zemlja bori protiv pacova i narkomana koji su nekada ziveli na tom prostoru. Kakva deratizacija.. Srbi teraju pacove izgradnjom kule i trznog centra, a narkomane preseli na ulice da automobilima haraju po gradu. Da li kula i trzni centar pune drzavnu kasu? Po svemu sudeci nedovoljno.. imamo tek dovoljno za nacionalni stadion.. moramo da pozajmljujemo..

    1. … jer niko nikada nije ovako besramno, bezočno i bezgranično krao, izdao i lagao kao što to radi poturički vučić i njegova banda.

    1. To je spomenik braće Vucic i najveće pljačke u modernoj istoriji Srbije. Docice dan kad će sve isplivati.

  2. Vučić je podigao našu privredu i našu ekonomiju, danas je Srbija bogatija nekoliko puta nego pre petanest godina.

  3. U državi Srbiji , ma koliko čudno zvuci , jedna od najomrazenijih reči je transparentnost

    Od Rio Tinta , preko javnih nabavki , tendera , off shore investitora do Beograda na Vodi ( i mnogo toga još )

    Počev od predsednika , preko ministra finansija do ostalih koji slede politiku i volju “ Prvoga “, nepoželjna reč je transparentnost

    Može se “ osamariti” cifra bez dokaza , može se “ prisiti “ opoziciji negativna cifra bez dokaza ( Djilas , 619 miliona ) mogu se “ pljuvati “ Solakovi mediji kao tajkunski , a vlasnici rezimskih su udruzenja baba sa samlica pred kućom , a ne tajkuni , može se …

    Cifre su egzaktne , one su tacne ili ne , a rezultat su stvarnih prihoda , rashoda i dobiti ( ako je ima )

    Posto toga kod nas nema , odnosno nedostupno je vladajuci mogu reci šta im se svidi , režimski mediji će oduševljeno to plasirati ( kod nas su samo finansijski uspesi , neuspeha nema , po njima ) i ko god pokuša argumentovano to da ospori prisiju mu se poznati epiteti , neću ih ponavljati

    Ah da , šta to beše transparentnost ?

  4. Sa sagovornikom se slažem gotovo u svemu, sem banalizovanja činjenice borbe protiv litijuma. Dok se vi bavite litijumom, ovi rade to i to. Tako nešto ni pod tačkom razno ne sme da se izgovori.

    1. @
      Ana
      Ne razumem kako ste zaključili da sam banalizovao borbu protiv litijuma ?!

      Naveo sam Rio Tinto kao prvi primer netransparentnosti !

      Sta javnost zna o dogovorima ?

      Prakticno ništa

      I to je sve

      A šta “ ni pod tačkom razno ne sme da se izgovori “ ostavite za one kojima možete ( i smete ) da kazete !

      Ovde tome nije mesto

  5. Puno je naprednih botova ovde.
    To samo govori koliko je autor teksta uspe da prezentuje cinjenice na pravi nacin.

  6. Pa nije bez razloga autoput „ugašen“,sad je magistrala kojom jure razne mešalice i kamioni puni tucanika i šljunka i koje kakvog građevinskog materijala,inače kuda bi to dovozili do gradilišta tako brzo, a mi koji živimo pored“autoputa“ opet da slušamo povećanu buku jer ,naravno nema zvučne ograde,valjda im trebaju pare za cement pa kad bude bilo viška,biće i ograde

  7. Ma sve te proračune ekonomista bih lakše podneo, kao i tu grdosiju od betonskog zida da je to na levoj obali Save, na strani Novog Beograda, gde bi mu bilo prirodno mesto. Ovako, em što kvari vizuru Beograda kao stvarnog grada na divnom ušću dvaju reka, najveće u Evropiu i najveće na Balkanu, em što omalovažava vekovnu doninaciju Kalemegdana i Pobednika kao čuvara Beograda, em što je stvoren neprirodni klimnatski zid i spreeno da Beograd siđe na svoje obale, kako je predviđao jedan projekt, sa Terazija, preko zelenih površina, otvaranje vidika na reke.

    Na delu je osveta loših đaka koji ne razumeju i ne vole Beograd. Eto…

    1. @
      Rade

      Po mom mišljenju sve je tacno šta ste napisali , osim poslednje rečenice

      Ne radi se o emocionalnom pristupu loših djaka koji ne vole Beograd već iskljucivo o pragmatično – finansijskom

      Tu se obrće velika lova , a u čorbi od love mi moramo biti mirodjija

  8. U izbornoj noci,24.i 25.aprila 2016,rusenje u Savamali je bila srpska “Kristalna noc“ pod maskama na ispiraciju “Kristalne noci“u nacistickoj Nemackoj pred drugi svetski rat.Ne samo to-tad je srusena pravna drzava koja je bila u kolevci srpske demokratije.Citajte-Izvrsen je drzavni udar na drzavu,pravo i rusenje ovozemaljskih i nebeskih zakona.Sto se tice ove papazjanije,Beograda na vodi,on doprinosi srpskom BTP-u u istom procentu kao i onaj strani turista koji se po..rao nasred Terazija ispred ulaza u hotel Moskva.Sutra,zorom,ce gratska cistoca smrkom rasiriti to g.vno po celoj ulici.Troskovi tog ciscenja i pokusaj guranja izmeta u kanalizaciju,dalje u Savu ce biti od strane ove politicke vrhuske uracunati u rast srpskog BTP-a.Mozemo da kazemo i ovako-Prodaje Era punu korpu jaja na Kalenicevoj pijaci i gle cuda,nailazi bogati stranac da mu sva jaja otkupi,ne pitajuci za cenu.Era se sazalio,cak i suzu pustio i poklonio mu sva jaja sa sve korpicom.Ne zna se da li je to ucinio da se sazali i da mu i on malo pomogne da bi dokazao da je bolji i bogatiji od njega ili mu je ovaj stranac tutnuo u dzepove(pre neki dan)kilo kamiljeg pecenja.Moguce je da je bogati stranac sve ovo dobio u miraz.No,vidi vraga,stranac krene sa korpicom punom jaja i uspud se spotakne(namerno)korpa pade na tvrd trotoar i jaja se razbise i prosuse po trotoaru.Cistaci sa pijace(rade na sat)su odmah dotrcali i ocistili trotoar.Knjizili su da su ocistili celu pijacu i sire,ceo Bulevar Revolucije(bivse ime)sve do doma Sindikata.Zaradili su za jedan dan cele mesecne plate.Taj novac je Mali od kuzine uknjizio(dodao jos sest nula)u povecanje srpskog PDP-a.Jadan smo narod kad verujemo plagijatorima i njegovom sefu-n e z n a l i c i…..!

    1. Moramo biti budni,ako treba postaviti i narodne straze da ne ponove “Kristalnu noc“ u Nedeljnicama(Jadru).Oni su u agoniji a opste je poznato da strah,primitivizam,neznanje,pohlepa vode ka fasizmu i zelje za moci.Zelje da budu nadcovek.Sto je nemoguce napraviti od prosecnog Mufljuza……P.S.Na srpskom Kosmetu nemaju potrebe da ponove “Kristalnu noc“ to za njih radi Kurti i to dzabe.Tako da njegove aktivnosti nece moci uracunati u rast srpskog PDP-a.

  9. U članku su prezentirani egzaktne cifre , koje su argumentovane i znatno se razlikuju od “ na sva zvona “ ozvucenih

    No , nije to poenta ovoga šta pišem

    Čitam komentare botova , ni jedan nema nikakvu drugu konotaciju osim glorifikacije Vucica i vlasti , odnosno SVIH rezultata koje oni objavljuju

    Imam dilemu da li se radi o vestackoj inteligenciji ( jer prirodne nema ), koja je usmerena na jedan program i daje istovetan odgovor , bez obzira na temu

    Ili o

    Čudu u zemlji čudesa da su papagaja naučili da odgovara , no on ( nesrećnik ) zna samo jedan odgovor i stalno ga ponavlja , tema je nevažna ?

  10. Teza je parcijalno tacna u svezi sa Dubaijem. Druga strana price (koju je uostalom Alek i pominjao u jednom od “svojih” osvrta na Kinu i njen BDP) je tzv. real estate bubble. Dalekosezno, ne drzavni bankrot vec tzv. real estate bubble bice razlog stagnacije – sporog ekonomskog razvoja; bez obzira na ostale cinioce. S rapidnim gubitkom stanovnistva, preko milion praznih stanova, i ruiniranom infrastrukturom van Beograda, realna cena stanova i kuca je poput onih na jugu Italije (od 1-1000 evra).

  11. Kao sto je sanjao da je Kosovo sacuvao, tako sanja i BDP i vrednost beograda pored kanalizacije… cudi me da ne obraca paznju na utiske turista koje taj deo grada uopste ne interesuje i cude se zasto ne negujemo lepotu starog Beograda kao sto to cine Madjari u Budimpesti i Rumuni u Bukurestu. Pitaju se strani posetioci kakav smo to narod kada ne volimo i ne negujemo ono sto su nam preci ostavili.Kakav? Pa narod kojim vlada covek koji sanja SVOJ san da bi narod sit uzivao na javi sa po 2 jajeta dnevno po glavi stanovnika.

  12. Meni nije jasno zasto niko.iz OPOZICJE NIJE RAZMISLJAO DA PROTESTNA SETNJA PROLAi kroz bg na vodi.??? I NE PROZIVA OVU VKAST NA SKUPOVIMA ZA BG NA VODI,KORUPCIJU I KRIMINAL?

  13. Kako zida? Ode sa malim na rucak, pita ga sta narod jede. Mali ne zna. Pozovu monu iz bogate srpske porodice. On kaze ne znam sta jede,ali dva jajeta su dovoljna za pun stomak po glavi stanovnika. Posle rucka, pobune se neki nastavnici, kazu mi nemamo za po 2 jajeta dnevno. Predsednik naredi premijeru da se izvini nastavnicima. Dodje seik pita sta treba. Nista ne treba.. BDP raste.. zlatno doba vlada u drugoj kuci.