bgd na vodi foto vesna lalic nova rs
Beograd na vodi

Državi samo mrvice

Izdanje 12
  1. Рачуница је једноставна. Прво мафија мора да намири потраживања кумова мафије. Преостали део колача иде СС Трупен Фирерима попут Беливука, Керамичара, Др Смрт, Курте, Мурте, Бизона, Гробара, итд. Мрвице остају за државну касу. Народу, јасно је ваљда, остане шипак. Чак шта више, ко им стане на пут „бива убивен“- Кристијан Голубовић. Пример је човек кога су убили у Савамали јер није дозволио да му сруше кућу.

  2. Ćulibrku smeta što je nekada na mestu koje je bilo ruglo Beograda niklo nešto sa čim se cela Srbija ponosi.

    1. Promašili ste totalno, niti se „cela Srbija ponosi“ privatnim zgrada koje su arhitektonski promašaj, niti Ćulibrk ima nešto protiv gradnje. On je uradio jednu analizu koja pokazuje da smo poklonili najvrednije zemljište grada, a ranije je bilo podataka da smo močvarno zemljište prethodno preuredili o trošku svih nas i onda dali strancima da grade šta hoće, da uđu u korito reke i destabiluzuju obalu, naprave barijeru za provetravanje grada i dobiju zeleno svetlo da ruše i unište Železničku stanicu, poštu i Sajam. Od prodatih stanova stranac dobije 67% a država Srbija 33%. I od ovih 33% se pozajme pare Kuli i Galeriji, pa u budžet kapne poneki dinar, Od toga treba platiti školstvo, vojsku, policiju, zdravstvo, sudstvo… Znači, neko se debelo obezbedio za par generacija a mi smo svi opljačkani i gurnuti u ekološku katastrofu.

    2. Živela korupcija? Ovde postaje kao u Latinskoj Americi ili Rusiji, jedini je „problem“ sto smo geografski u Evropi, pa ne mogu da se razmahnu u punom kapacitetu

    3. Divlje naselje „Bara Venecija“ je zaista bilo ruglo- ali bar nije koštalo ništa ni BG ni Srbiju pa to naselje nije „ubijalo“ budućnost mladih, kao BG na vodi, koji je „pojeo“ stotine miliona evra i desetinama hiljada mldih uskratio bolji, sadržajniji i radosniji život, dobro obrazovanje i izgled na dobra radna mesta koja je Vučić uglavnom poklonio strancima! Na stranu priča o današnjoj „lepoti“ naselja pored Save- imitacija Dubaia, koje potseća na ružne zgradurine u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj ili u drugim državama tzv. „realnog socijalizma“. Zbog Vučićevog razbacivanja para za kojekakve budalaštine, nije bilo -a biće ih još manje- para za obrazovanjei za podizanje standrda života i za zaita ozbiljan rad na sprečavanju mladih da beže u svet. Lično sam ubeđen da država namerno tera mlade u svet jer će oni bar dok su im roditelji živi, slati gomile deviza od kojih preživljava dobar deo Srbije! Ko ne zna -to je godišnje oko 5 milijardi dolara- ili od početka migracije Srba na zapad oko 1968-do 1970 do danas, ta suma iznosi i do 280 (!!!) milijardi dolara! Tim pre što su prve generacije „gastarbajtera“ slale u SRB daleko više- zidale su se kuće, otvarale radionice, kupovala zemlja, krenuo je i tzv. „mali biznis“ povratnika a rasli su i ulozi u banke koje je kasnije opljačkala država. I u čemu to g. Ćulibrk greši kada citira verodostojne podatke i istinu, Branko N?

  3. Mislim da je najbolje da se ovde ništa nikada ne izgradi, jer će uvek izroniti neka analiza kako to nije dobro. Ja ne znam kako smo mi Srbi napustili pećine.

  4. Šta radi M. Dinkić u Vladi Srbije? Vodi čovek finansije za projekat Beograd na vodi. To je poverljiv posao. A Dinkić je čovek od poverenja. Drže ga u šaci zbog para naših koje smo imali 2000tegodine na Kipru. Ovo treba istražiti.

  5. Što reče dobro Drakulić sinoć u 360 stepeni, glavonje će se razbežati po Kini, Emiratima, ali će masa koji su u tome učestvovali ostati ovde, tako da im nismo u koži, jer je sve pred pucanjem i igra je završena. Stepen korupcije koju je nepomenik napravio je nadmašila i 90te koju je napravio Milošević i jednog dana koji nije daleko će neka Laura sve to da rasčišćava. Zato u nedelju na izbore da ih gasimo deo po deo.

  6. Izađimo u najvećem broju na izbore. Za spas naš, naše dece i njihove budućnosti. Do 2028g, skoro nas neće biti. Da završimo sa radikalima, bila bi sramota.

    1. Vidim da rezimski novinari pucaju koliko su “transparentni” tj koliko vole da pisu o tvojoj sekti.

  7. Poštujući sumanost pod nazivom „predizborna tišina“ neki će to svakako prekršiti jer im je malo 365 dana lobotomnog „marketinga“. A Marčelo – svaka reč i svaki znak interpunkcije jednako nepobitna istina takva kakva jeste.

    1. Ulaganje u privatni biznis na prostoru koji poseduje drzava Srbije je otvorena korupcija. Treba sve vas botove dovesti na sudjenja ovoj naprednoj kriminalnoj bandi.

  8. Da nema Beograda na vidi tu bi i dalje bila mocvara. Ovako Nama koji ne zivimo tu kad dodjes lepo se prosetas imas kafica, jed o recju lep ugodjaj. Ako nema dividende onda nek gospodin izracuna koliko Beograd i drzava dobiji od tih stanova koji su tu izgradjeni na ime poreza i taj porez ide u budzet a ne u Emirate. To ne spominje nigde.

    1. Dodjes lepo da se prosetas , a kada se malo odmaknes shvatis da je pola Beograda zagradjeno Sangajem na fekaliji . Grad se vise ne vidi od odvratnih zgradurina .

  9. Jasno je da je BW pljačka. S druge strane ovaj tekst popuno maši poentu i meša babe i žabe. Dividenda je samo deo dobiti koji se raspodeljuje akcionarima. Nerasporedjeni deo postaje deo kapitala pod stavkom neraspodeljena dobit.U slučaju da se država Srbija povuče iz firme DW mogla bi da povuče svoj deo kapitala.

  10. Takav ko bojagi novinar LAZOVCINA
    AJDE Culibrk nadji jednog jedinog
    PRIVATNOG INVESTITORA U BG KOJI DAJE 33,3 POSTO I OBJAVICU PREKO CELE NASLOVNICE DA SI UPRAVU

  11. Analizi je OK ali joj nedostaje ključni podatak – da je Srbija posredno uložila u projekat kroz eksproprijaciju zemljišta, višetruko više novca od svog partnera koji je većinski vlasnik. Jasno je da su skriveni vlasnici upravo ovi ljudi koji upravljaju Srbijom AV, Mali i njihovi sponzori iz sveta.