poredjenje cena Foto 2 copy
Tragom obećanja da će do 2027. prosečna penzija porasti na 650 evra

Penzioneri lete u nebo

Izdanje 16
  1. Mnogi su već odleteli.Ostatak onih sa penzijama manjim od
    50.000 din.,a takvih je najviše,
    užurbano se pripremaju da polete-odlete.I eto nama sreće.
    Skinuli smo ih,za sva vremena,
    sa budžeta pio fonda.I kao nagradu,za kraj,dobiće oko
    60.000 otpremnine za put u večna lovišta. Neka im/nam je laka zemlja.

    1. Leteći penzioneri ! Mnogi su već odleteli ne dočekavši ni jedno povećanje ni vraćanje duga umanjenih penzija!Leteći automobili za sadašnje državnike, ako dočekaju prve letelice! Prestanite da već u martu najavljuje te povećanje krajem godine ! Koji procenat penzionera je odleteo ne dočekši obećano povećanje!?

      1. Razumem revolt protiv penzionera koji glasaju i veruju nepomeniku.Ali ne razumem Vaše razmišljanje i mržnju prema Svim penzionerima.I Vi ćete ostariti nadam se u zdravlju.Razmišljate li da ćete i Vi biti penzioner kojeg mrzi neki mlad čovek ?Sve se dušo draga vrati i to sa kamatama.Život ne oprašta.A jako brzo prolazi.Mozda ćeš biti srećniji da,umesto što mrziš i pljuješ,pokušaš da razmišljaš.Pozdrav i srećni Vam budući penzinerski dani.

  2. Срамота шта нам раде,цене су отишле у небеса а у овој години још нема повишице.Власт би требала да сиђе међу пензионере а не да причају празне приче.

    1. Пензионери треба да гледају Пинк и Хепи и да ћуте. Тамо кажу да су сити и напијени у шта се, по резултатима гласања, и верује!

  3. Pa kako da nam Krkobabic resi penzije kad ima preca posla, mora jos nekog clana porodice da udomi ma drzavnom jaslu .

  4. Šta reći?Muka mi je na reč “ prosečno“.Od mesa i kupusa se dobije sarma,a kome šta dopadne… Tako i nečijih preko 100.000 din penzije i nečijih 22.000 – i eto „DIVNOG“ proseka penzije.Vređanje.No,nije to od juče…traje to poduže.

    1. Pisete kojesta, prosecna penzija je oko 47.000 din. i oko 900.000 penzionera prima penziju do tog iznosa.

      1. Nisam penzioner,ali g.Velimire kada budeš penzioneri nećeš imati ni toliko,verovatno će se tada deliti neka socijalna umesto penzije

  5. Нисам добио обавештење да ли сте примили мој коментар, пре два минута?

    1. Hoće li biti povećanja penzija jer su cene porasle pa se teško živi.Nije za ovu rubriku ali je puno naroda ugroženo koji imaju stambene kredite .Banka je vratila novac od obrade kredita a sada ga traži nazad uz veliku kamatu .Ima li tu pomoći jer ispada da je banka država u državi.Mnogo je gradjana u problemu .

      1. Vrlo je cudno da pominjet stambeni kredit kao PENZIONER!?
        Pre ce biti da nekome od naslednika pomazete,da resi stambeni problem I zasigurno niste jedini.

      2. Sa suprugom smo za stambeni kredit vratili jedva sakupivši(od usta),prošle godine kad su počele rate da skaču!!!
        Napominjem da imamo preko 70 godina .Od države stan nismo dobili, oboje smo radili u državnim službama! Nismo bili te sreće da kupimo I po dva stand za 50DM.Pozdrav

  6. Dok je predhodna vlast isplacivala penzije bilo me sramota nisam unucima mogla cokolade kupiti a danas sam otisla i kupila tri knjigi,da napomenem ne slikovnice ili bojanke vec tipa grozdane olujic o pupinu i ostalim velikanima,

    1. Šta će ti knjige, imaš Pink i Hepi. Štedi za Hurgadu. A ako si penziju dobijala dok su „žuti“ vladali, već ti je vreme da se polako pakuješ – pozivnica je ispisana.

  7. Pola moje penzije su za rezije koje mi nisu jasne jer se odredjuju nerazumljivo i cudno, sa ostatkom novca ne znam sta cu jer nisu dovoljni ni za polovinu meseca. Ne bih da odletim, volela bih da sacekam taj novi prosek, kako god ga budu povecali.

  8. Profesor je zaboravio da napiše jedan podatak. Na kraju vladavine DOS/DS bulumente penzioni fond je bio pred bankrotom. To znači da bi se penzioneri pridružili radnicima koji su ostali bez posla u pljačkaskoj privatizaciji. Njih 500.000 i preko milion penzionera činili bi milionsku armiju ljudi bez prihoda.

    1. Alo manijaci, direktor PIO fonda nam je sada fizioterapeut od 35/6 godina života. Šta mislite šta će ostati posle njega?

  9. Zanatlije i poljoprivrednici utiču da prosek penzija bude nerealno mali. Kako? Uplaćuju minimalne doprinose, a zarađuju mnogo iznad proseka.

  10. Nemojte više da lažete narod, znaš kada bi vam poverovali kada bi tačno rekli datum do kraja ove godine, da minimalna penzija bude 450 eura, kao što je u Crnoj gori, da čovek može bar malo dostojno da živi

  11. Najviše mi smeta kad se porede penzije zemalja koji su članovi EU i naše zemlje. Mi nismo članica EU i ove sadašnje penzije su super s obzirom da nismo članovi. Stalno zaboravljajte da članice EU imaju mogućnost da stalno dolivaju novac iz budžeta svojim članicama koje su ispod proseka razvijenosti i to nisu mala sredstva. Da smo mi članica EU sa pristupnim fondovima imali bi prosek rasta BDP veći od 10% tako da bi već sada prosečna penzija bila preko 1.000 evra.

      1. Ја одговорих!Само вам се не свиђа одговор.

      1. Čovek govoreći s mržnjom uvek ali baš uvek govori o sebi.Žalim Vas Dane što ste toliko nesrećni.

  12. Poremecena bitanga iz vlasti želi narodu genocid a vi pričate o visini penzije,alo ljudi, Zlikovci iz vrha vlasti su poslusne sluge Zapada koja želi da nas zbrise sa karte Sveta a Karakondzula Banana Men im svesrdno pomaze u tome zbog svoje PRCednicke fotelje,jer vi razumete koji apsurdni lik i poremeceni određuje kako će nam biti, dok on pakuje Milijarde u svoj dzep.

  13. Eee dokle da čekamo povećanje penzija?, šta je sa obecanj o uskljladjivanju penzi a u martu junu kao što se radi svuda u svetu
    A ja bih zamolila sve poslanike i ministre da jedan mesec prime 30000h din
    I da plate sve obaveza kupe lekove i da prežive mesec.

  14. Šta prosečnog penzionera briga šta će biti do kraja 2027!? Dajte konačno informaciju šta da penzioner očekuje u ovoj godini! Stalno neki naslovi, tipa divne vesti za penzionere, a kad otvoriš tekst ono „šećerna vodica“! Zar ova vlast zaista nema ni pribliznu viziju za ovu godinu!?

  15. Godinama pocetkom godine najavljuju povecanje penzija koje ce se desiti krajem godine. To eksploatisu bar 9 meseci. Sada se ucutali sto je ozbiljan signal ekonomskog stanja. Lazu i obecavaju bez posledica.

  16. Ovde je realni rast „mizernih 0,3%“, a kako je sa realnim rastom u „izabranim zemljama“ u istom razdoblju?
    Hoću reći da Vučič od 2017. godine dobija izbore zahvaljujući tome što na štetu njihovih unuka podmićuje penzionere redovnošću isplata, raznim popustima u marketima, besplatnim prevozom…

  17. Briga drzavu za narod za penzionere ,vazno da je njima sad dobro i predobro a pripremaju teren da im bude jos bolje kad odu u penziju.ne sekiraju se oni za obi an narod penzionere,a i sto bi.Obecavaju brda i doline pre izbora a posle izbora to je mrtvo slovo na papiru.Nema dovoljno para da se svi oni podmire sa velikim prohtevima ,a da ostane i za penzionerska povecanja.Bruka i sramota.

    1. Obećao predsednik valjda ce ispuniti kao prošle godine ja verujem nema od čega da se živi živeli

  18. Sva povecanja do sada kao da nisu ni bila,fakticki velikom brzinom rasta cena penzije su palae na najnizoj lestvici.Ko brine ikoga briga za penzionere,25g sam u penziji i nezna se koja godina je gora ,vazno je da mi polako umiremo. Ziveci u nadi bicebolje.

  19. Niste uračunali da 4,5 godine vladavine Vučića i kompanije nisu rasle ni 1 dinar penzije…..skoro 5 godina…..Jedva se skinu se sa grbave penzionera i sve oteše i rasprodaje od Penzionog fonda…banje, hotele….itd…Nigde u Evropi i svetu….Cak su svaki mesec odbijali penzionerima 10% i više od penzije…..Za Riplija i Ginisa da se prekrste!

  20. Ti što uništiše i opljačkaše sve što je vredelo u ovoj kvazidržavi stvoreno upravo preko muke ovih penzionera su i dalje na vlasti. I nije im ni to dosta što prodadoše Kosovo,svim silama su nasrnuli da unište ono što nam je priroda podarila.Hoće još da naprave pustoš od ove predivne zemlje.Doduše u tome ih i najviše podržavaju ti isti penzioneri koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.Eto dobili smo i penzionerske kartice koje nigde ne vrede.

  21. У све лажи колонијалног управника поверовали су само ометени у развоју.
    И треба !
    Њима су и намењене.

    1. Nemojte da vredjate osobe sa smetnjama u razvoju,koje ne mogu da se brane od uvreda

  22. Oskar od kako si došao na vlas penzionere si opljačkao unizio si im dostojanstvo sram te bilo lažovčino idi ne ponovio se.

  23. Čak i da budu 650 eura, predsednik je obećao u tom periodu i porast plata na 1450 eura, što znači da bi prosečne penzije iznosile oko 40% od prosečne zarade a sada su nešto ispod 50% a kad je SNS došao na vlast bile su 60% , što znači da predsednik predviđa i dalji realni pad penzija

  24. За ову двојицу важи чувена Сиоранова сентенца : “ Живот је привилегија медиокритета“ , на жалост нормалних људи !

  25. Kome ovakva analiza treba? Totalno zamarajuća.Puna nebitnih podataka.
    Reci kratko šta je danas, kako će biti sutra ako znaš.Zar toliko imaš vremena da ga trošiš na nebitne stvari?

  26. Sramota,toliko nas obmanjuju,pocetkom godine krenu kao,radosna vest za penzionere sledi povecanje ali mozda u OKTOBRU ILI NOVEMBRU,i to tako iz meseca u mesec,ili takodje radosna vest kad je isplata penzija,zaista nas prave budalama,dokle.Kad dolaze izbori,penzioneri su najpotrebniji,toliko brinu o nama.Zasto nam nevracaju dug,kasa nikad bolja,a pare se dele na sve strane,pocev od STADIONA,izgradnje novih fabrika u svakom mestu nase susedne republike,da ne nabrajam dalje,vec vam je poznato.
    Bruka i sramota,nek se stidi predsednik i njegovi saradnici.

  27. početkom godine pričaju na sva usta kako će povećati penzije i svaki dan ista priča. Onda konačno povećaju. Ok. Za tih godinu dana cene odu u nebo. Sad svakih nedelju dve pišu kad će biti isplata penzija ali na taj način kao da će biti i povećanje. Znaju penzioneri kad im leže penzija. Dosta Je više najava veka kad će biti isplata i kad će biti povećanje. Smanjite cene i namete. Penzionerske kartice su prevara veka

  28. Ako bi svi penzioneri otišli u nebo za ove na nekim sledećim izborima nebi imao tko da glasa.Ovako da nebi otišli u nebo penzioneri vide koliki je prosek penzija,kupe ih za neki sitan novac i evo njima glasova.Malo se vozikaju autobusima za sendvić od parizera onog što je pojeftinio,oni socijalno ugroženi takvih je najviše dobiju umanjenje računa za struju i život iz snova u zlatnom dobu.

    1. Joooj koliko grešiš!Nemaš pojma koliko mladih proda glas za sitne pare.Pomreće pentioneri,neminovno je.Al generacije koje dolaze su jad i beda.Ko prezivi videće.

  29. Misli li neko da su penzioneri glupi. Za nekoliko godina podignute penzije dvadeset posto s cene otiske osamdeset posto pa da li je to povecanje ili umanjenje.Ove godine nema povećanja . 2027 sta ce vredeti penzija od 650 evra ako cene odu u nebo. I penzija u procentima u odnosu na platu stalno pada nekad je bila i sedamdeset posto od plate a sad četrdeset i nesto.Ko hoće vidi a glup nije niko. Ovo je sramota.

  30. Sva poređenja sa drugim zemljama su besmislena dok se kod nas ne uspostavi realan odnos dinar – evro. I kad taj odnos bude realan (na primer 180 dinara za jedan evro) tek onda ćemo videti da smo nigde, na samom dnu dna.

  31. Pogledajte kako ide prodaja časopisa na kioscima i po marketima!
    To što još uvek puštate većinu komentara je osnovni razlog kakva takve čitanosti portala.
    To što je više negativnih komentara u odnosu na stavove autora nemojte jednostavno pripisati botovanju! To hi hila zabluda.

  32. Ono što je prosečna penzija u Srbiji (45.000),to je najniža u Crnoj Gori.Odnos prosečne plate i prosečne penzije ,nekada prek 60%,danas je blizu 40%,dovoljno govori o pložaju i statusu onih koje neko mnogo voli i za koje se jako zalaže.

  33. A to što je Mali uveo da penzija bude 45% od plate i to proglasio za uspeh, jer je, zaboga, uveo „švajcarski model“.

  34. proesor sa FILOZOVSKOG fakulteta analizira penzije
    E on bi ih sredio sigurno da penzioneri super žive
    Smešmo

  35. Zasto penzije rastu u procentima,nekome mnogo novca,a nama bednicima malo..zasto ne povećate vece penzije manje,a nama malo vise..da se tako usklade kao u ostalim zemljama..vlast diže u nebo svoj rad ,da se dobro živi.. koga vise lazete..samo postoje bogati,članovi SNS..I sirotinja…kao da smo mi ludi pa ne vidimo da se teško živi,gasim tv.kada su vesti,nemogu slušati vise lazi.