167918 copy
Gradska kasa u minusu za desetine miliona evra

Kako je Šapić potopio Beograd

Izdanje 11
  1. Dobro je poznato da JP ne žele da prenose dobit na Grad jer je lakše upravljati sa novcem koji im je na računu, a ne da čekaju Sekretarijat da im novac kroz raspodelu vrati.

    Ili je većina direktora u strahu da mr dr ne proćerda novac kroz svoje nebuloze, pa maksimalno računovodstveno umanjuju prikazanu dobit.

  2. Rupa u gradskoj kasi je samo ogledalo sveukupnog spoljnog državnog duga… Od Kineza uzeti preskupi krediti za pruge i puteve da bi se tim kreditima plaćale kineske kompanije angažovane na izvođenju radova. A to je samo jedan primer, sva ona davanja penzionerima i omladini pred izbore i u koroni su takođe krediti uzeti od Rusije, MMF-a, Kine… Srbiju ovako nisu pljačkali Turci u srednjem veku….

  3. Sta se radi, boze dragi.. Kako ovom zlu stati na put? Sve ce bagra unistiti, nista od jadne Srbije nece ostati. Ovo zlo mora otici SAD!

  4. Šapić preko svojih direktora ispumpava veliku količinu novca preko naduvanih i nepotrebnih javnih nabavki

  5. I sada ce ta otpadnicka lopovcina da proziva zute „zutim lopovima“…a skot lopovcina da mu nema ravnog…

  6. I zar zaista neko misli da su ovaj pljačkaš i razularena Sotirovski ispraznili budžete Beograda i Niša bez znanja Aleksandra Vučića? Pa oni i kradu izbore da bi mogli da nastave da kradu državni novac.

    1. Nazalost, tako razmislja bar 30 – 40% srbalja! Pre nedelju – dve razgovaram sa drugarom, vucicevom pristalicom, o raznim temama pa tako dodjosmo i do prekomerne upotrebe sile od strane milicije. Drugar, inace nimalo glup, mi mrtav – ‘ladan rece „pa sta oni misle, saznace vucic za sve pre ili kasnije“!! Prvo sto mi je palo na pamet je ona stara „kad bi, samo, drug Tito/Staljin znao…“ Ista prica vec 80-ak godina…

  7. Ne cudi, radio je nestrucni i neskolovani vaterpolista, a iskoristili su „saradnici „. Objektivno je zapitati se koliko su bilansni podaci bilansa stanja i bilansa uspeha za ranije godine tacni, jer i sa spoljnom revizijom, to u Srbiji nikada nije bilo tacno (npr. Igra sa rezervacijama iz ranijih godina, nepreneti gubici…). Politika grada nije i ne sadrzi: pomoc stanovništvu ugrozenom hladnocom u zimskom periodu (ne zanima grad da li cete preziveri ili ne), pomoc ugrozenom stanovnistvu bez losla i prihoda (nasilna privatizacija i likvidacije i nasilno oduzimanje radmih mesta i plata) finansijsko nasilje nad gradjanima otimanjrm imovine i pokusajem izbacivanja na ulice preko korumpiranih „pravnih preduzetnika“, krimogenih advokata i pecata Suda, bez, ponavlja se bez sprovedenih sudskih postupaka izvrsenja i „posevnim radovima“ advokafa na pisarnicama Sudova. Nema odbora za zaposljavanje, nema decentnog posla, nema zarada, gradjanima se privrednim i gradjevinskim kriminalom ugrozava i nasilno unistava imovina (davaocu ovog komentara i utvrdjeno i od casmog dela sudija odluksma Suda zasigurno) i grad i sluzbe ne cine nista da zaistave goli krimjnal. Gradjsni Beograda i pod Sapicem sagledavaju samo:bedu, krimjnal, organizovani i gradjevinski, bez ikakve zastite coveka i osnovnih ljudskih prava. Takav gradonacelnik i gradska vlast rade u svom licnom interesu, a novsc se razbacuje radi magljenja necasnih i krivicnih dela vlasti grada. Kada gradonacelnik ugrozava i unistava zivot i egzistenciju gradjanina koji nije kriminalac, i kada isti nema ni kome ni gde da se obrati i dobije zadovoljavajuću ljudsku i oravnu zaštitu i ekonomsku samostalnost, tada nema ni grada ni uprave ni vlasti ni gradonacelnika. Oravo na ljudski zivot, imovinu koja je legalni stecena, decentni rad i zaradu od koje covek mozr da zivi, je neotuđivo, jer gradjanin NIJE trosak, vec OSNOVNA investicija i zadstak grada. To u Beogradu na nesrecu svih, ne postoji, niti to gradonacelnici mogu da razumeju, jer su potpuno otudjeni od gradjanina. Sramno!

  8. Kako je žalosno i tužno kada možeš samo da konstatuješ stanje a ne možeš da reaguješ i preduzmeš nešto da se to promeni. I tako iz godine u godinu vi pišete oni rade kako rade i na kraju ništa… Kako vam ne dosadi? Sve se svodi na isto oni kradu a vi radite za platu. Verovatno su to namerno uradili pred izbore, nemate mehanizam da dođete do relevantnih informacija, imam utisak da samo mlatite praznu slamu. Ako pobede, verovatno će se budžet vrlo brzo oporaviti… Doživeli smo to da su institucije paralisane i taj osećaj bespomoćnosti nimalo nije prijatan.

  9. Ovaj Culibrk, nije normalan. Beograd je svetski, a ne evropski grad. Beograd je postao grad, zahvaljujuci danasnjoj politici, i čelnicima Srbije. Predhodni su pokazali da nisu za Beograd, i srpski narod. Ziveo Vucic, Sapic, vesic.

  10. ..a on je uspesni sportista…dovoljno za vlasti a I slast..kamarila Sns ne krade samo tamo gde nema..

  11. I još da dodam našu muku. U Beogradu
    će porez na nekretnine ostati na nivou
    proslogodisnjeg je nisu uspeli da prikupe, obrade podatke. Gle čuda, u Nisu bili ažurni pa će Nislijama porez
    na imovinu biti za ovu godinu biti uvećan za 5%. Blago nama Nislijama.
    Poreska rešenja još nisu stigla, čeka se
    da prodju izbori. Setite se prošlih izbora
    i računa za struju. Samo da podsetim one
    gradjane sa memorijom pileta, da ne budem groblja. Volim i ja vas…