Vulin i Patrusev Foto Serbian Interior Ministry Press Service copy
Nevladine organizacije targetirane kao izdajničke grupe

Progon po Putinovom modelu

Izdanje 13
 1. “ Tu praksu su uvele članice koalicije oko Demokratske stranke, a prednjačili su kadrovi iz Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića. Kao i sa svim drugim štetnim praksama, SNS ih nije iskorenio – iako su na vlast došli upravo jašući na antikorupcijskom narativu – već usavršio, proširivši tako svoju interesnu društvenu sferu.“
  Postoji domaći i strani novac , šta je tu čudno , jedino ako se ogluše o zakone i pravne i moralne naravno da treba da odgovaraju a još je bolje sprečiti nego lečiti

 2. Šta je problem da se etiketiraju nevladine org kao finansirane sa strane? Pa zar to nije ono što liberali hoće, sloboda, transparentnost? A da, u tom slučaju ne žele transparentnost, samo u drugim slučajevima…khm khm

  1. Transparentnost sa time blage veze nema.

   To je etiketiranje kojim se sve nepodobno, što nije pod direktnom kontrolom „službe“, tj. diktatora, targetira. I stavlja diktatorskom režimu na milost i nemilost, sve već sto puta pokazano u krvavoj praksi.

   U SAD postoji sličan zakon, ali se odnosi isključivo na organizacije pod državnom upravom ili kontrolom, koju tužilaštvo prvo mora da dokaže vrlo jasno pravno definisano. I svaki slučaj podleže istoj pravnodržavnoj proceduri, a ne samovolji kakvog neonaZističkig režima nekakvog Фирера.

 3. Nije to Putinov ni Ruski model. FARA ACT je americki zakon iz 1938 godine, Rusija je uvela taj zakon u blazem obliku od amerikanca, a nadam se da cemo i mi jednog dana uvesti takav zakon. NVO se uvek traze transparentnost, hajde i mi da vidimo ko ih placa, da bi znali koji su im ciljevi.

 4. Čast je sto našeg lidera ovako uporedjujwte sa liderom jedne od najvećih svetskih sila! Samo ne vidite kada čini dobre stvari za našu zemlju!

 5. Nevladine organizacije, plaćanje itd itd itd, a naslov teksta progon po Putinovom modelu, nigde veze sa vezom, ha ha ha

 6. Hajde da budemo realni, hto bi ih stranci placali a da ne rade nesto sto ne valja za Srbiju? Sve su to spijuni I srpski otpad isto kao I vas fasisticki Radar.

  1. Hajde da budemo realni za koga ti radi Vulin?Za koga radis ti prodao si se za jean sendvic!Veceg odpada nema od takvih kao sto si ti pravi poturica djubre od coveka!Navikao si samo u dupe da se uvlacis!

  2. Eh, ja verujem da si ti ubeđen da i oni koji su na vlasti vole Srbiju koliko i ti. Ali ima jedna činjenica da strane službe sve blagovremeno saznaju i to pre nego im to jave NVO.

  3. … Бисеру патриЈотски, СНС се финансира из државне касе од свих нас, и још добија више донација од било које друге странке, а посебно из Немачке од Конрад-Аденауер-Фондације (ЦДУ/Меркел) и компанија, које овде инвестирају… Држ шпијуна !!!

 7. По тој мантри и демагогији, онда је Оскар велеиздјаник јер се састаје са Клинтоном, Шредером, даје два милиона долара (цифра: 2 000 000) наших пара Клинтоновима за кампању. Њему због тога треба да суди преки суд.

  Јулин је добио орден, и ко зна шта још, од стране обавештајне службе што је тешко кривично дело за које је запрећена казна од барем десет година робије. То је равно велеиздаји када са места директора обавештајне агенције радиш за страну службу која те јавно похвли за сарадњу.

  Тај неписани закон треба да важи за све, ваљда, а не само за оне за које Оскар и његова банда мисле да треба да важи.

  1. У потпуности си у праву што се тиче АВ. Али, и прозападни НВО плаћеници, као и АВ раде у корист западних империјалиста и неоколонизатора. Ако би се мериле последице њиховог штеточинства, у питању је мртва трка. Дакле то је веома једноставна истина, али такви као ти увек истичу ону половину те истине која апострофира АВ слуганство, а ови назадни ботови помињу само непочинства прозападних лакеја. У сваком случају „благо“ нама, јер нажалост, заједно вас је више од 80% и у продуктивној сте симбиози (упркос међусобној нетрпељивости) у погледу подвођења сопствене мајке (отаџбине Србије) доказаним (планетарним) насилницима.

   1. Коментар јесте тако написан да описује једну страну која служи колонизатору и окупатору, а глуми љубав према Русији. Ова друга страна, НВО, аутошовинисти, случајни Срби (појам смислио З. Ћирјаковић), потомци комуниста и усташа које воде НВО, либерали, педери и лезбаче по задатку (не и сексуланом опредељењу), сецикесе, су посебна прича која није могла да стане у коментар да се од шуме не би видело дрвеће.

    Суштински, држава је у тешком колонијалном статусу без права на технолошки и било који други развој, без међународно признатих граница, осуђена да заостаје, финансијски презадужена за овај ниво индустријске производње, поробљена страним банкама (Динкић), уништеним институцијама (мафија управља МУП, војском и службама). Такав леш једино лешинари воле да глођу.

    Питање за све, како се изборити и изађи из колонијалног статуса а не бити топовско месо Империје у ратовима које воде?

    Ја одговор немам.

 8. Nijedna vladina organizacija, u nijednoj zemlji na svetu ne šteti svojoj zemlji kao vi u Srbiji. Mio vam je život na guzove. Pa ste se namamili na strane pare.sta ste vi uopšte doprinijeli Srbiji za njenu bolju budućnost.

 9. SAD imaju isti takav zakon i jos strozi… sto ne pisete koje sve zemlje imaju takve zakone i kakvo je ovo novinarstvo?

  1. Ti (!) o tom američkom zakonu pojma nemaš, samo ponavljaš zadate slogane. Sendvič, prijatno.

 10. Priča o nevladinim organizacijama je prosta,finansira se iz inostranstva mora da se zna od koga je novac i zbog čega.USA zakon o nevladinim organizacijama prepisati i prvr će da se pobune nevladine organizacije i sama USA!!!

 11. Vučić je lider koji se bori za interese Srbije, dok pojedine nevladine organizacije služe stranim interesima.

 12. Izdajnik si ako radis za ruske sluzbe i ako im titras samo ti to ne razumes mnogo si gledao filmove a vojsku nisi sluzio

 13. Pozivanje na ustavnost i zakonitost , sprečavanje korupcije i uzurpacija , sprečavanje visokih državnih službenika da uzgajaju i stavljaju u promet marihuanu , sprečavanje krađe izbora i prepravljanja izbornih rezultata … nije izdaja i nije protivno nacionalnim i državnim interesima , naprotiv .

 14. Da bi se dobili zapadni krediti i pristup zapadnom tržištu , kao i mnoge druge privilegije i pomoć od zapada , kao i da bi tekao proces pridruživanja Srbije EU , što je po želji Srbije njena državna strategija , uslov zapada je da u srpskom društvu funkcionišu korektivne i kontrolne organizacije van uticaja vlade , a po zapadnim demokratskim standardima . To je tako od 2000 god. i to svi znaju . Sada što su SNS ovcima ruke do ramena u džemu druga je stvar , nisu morali da ga kradu .

 15. a zapravo prepisivao mustru autokratskih režima, od Turske, preko Mađarske do Rusije i Belorusije

  Ok, verovatno jeste tako. Neću onu čuvenu mantru -pa tako je u SAD-u. Neka bude eto kao u Francuskoj, najdemokratskijoj zemlji. Živim tamo. Znači , nema definicije -Strani agent ali ima jedna druga caka-NE MOŽE i tačka. Možete da dubite na trepavicama-NE MOŽE.

  1. Šta konkretno ne može ?
   Jeli HRW zabranjen u F ?
   Jesu li Medecines sans Frontieres zabranjeni ?

 16. To je američki zakon, nema nikakve veze sa Putinom. U Americi se pripadnici nevladinih organizacija registruju kao strani agenti i to je tamo počelo.

 17. Ništa to ne pomaže:ni putevi,ni penzije i plste,ni rast BDP,ni bolnice,ni Karadjordje i Miloć,ni Nemanja ni Sava,ni Porfirije i Irenej Bulvić,ni Jokić i Piksi,ni Orban i Putin,ni Si,neće pomoći ni EXPO,stadioni,ni Terzić sa namenskim titulana,ni Koluvija i Velja Nevolja,ni Rošavi i Snajper, ne pomažu ni Eafali,Panciri,Barjaktari,metroi,i obilaznice,…..ni savez sa Dačićem,Ljajićem,Stamatovićem,Palmom,Krkbabićem,Vulinom i Draškovićem,…..broj glasova se drastično smanjuje na izborima.I pored kradja izbora,ucena,fizičkih pretnji i fizičkog napada na neistomišljenike,kontrole tužiaštva , sudsta,policije,lokanih bandi,kupovine glasova ,odbornika,poslanika,…on grca po opštinama i gradovima da namakne većinu.

 18. Vučić je branio srpske interese kod Deklaracije o lažnom genocidu u rukavicama Nato pakta.Pobedio je zato što misli da nam nametne da je žuti Nato peder zaslužan za geopolitičku situaciju u svetu jer je veliki deo sveta antinatopaktovski.Srebrenica i mit su smišljeni da se opravda Nato penetracija naBalkan i Srbe.Ćoravi nisu videli da su se u srebrenici pedavali naoružani ratnici do zuba naoružani ikrvavih ruku a to su nevine žrtve Srebrenice.Vučić je došao na vlast obećanjem da će rešiti pljačku u privatizaciji a inda je poklonio i najbolju srpsku zemlju firmama Nato pakta koje su pokupile kajmak.