zagorka dolovac foto Vesna Lalic Nova rs 3
Šta sve plaši republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac

Ubi je preblaga reč

 1. Sve se slažem, samo vam ovo „Hej Sloveni, još ste živi“ nije za poređenje jer himna glasi „Hej Sloveni još ste ŽIVI DUH NAŠIH DEDOVA“, što nije isti kontekst.

   1. Bravo,totalno drugi smisao,nema veze sa ovom pricom.A ,zagorka,pa GDE GOD VIDIS LEPO MESTO POSLUSNIKA POSADI

 2. Zagorka Dolovac je eksponirana i o njoj se zna ko je i kakva

  Mene plaše drugi likovi tipa “ Znaš li ti ko sam ja , ili znaš li ti ko je moj tata “

  Ne znam i ne interesuje me !

  Greska

  I te kako treba da me interesuje

  Zašto ?

  Ti su svuda oko nas koji nismo “ znaš li ti ko sam ja “, već SAMO obicni ljudi

  Svakodnevno ih srećemo , od stranackih aktivista , spoljnjih saradnika , drzavnih službenika , zaposlenih u javnim preduzecima , institucijama , bankama , pravosudju , politici , do običnih uličnih siledzija i kriminalaca !

  Da se razumemo , ne odnosi se na sve zaposlene već pojedince

  Ima ih svuda , svakodnevno

  Osecaj moći , vlasti kod takvih je prisutan u najrazličitijim dnevnim situacijama i oni je demonstriraju bez pardona

  O pravnoj i ostaloj sigurnosti i jednakosti ostalih koji nisu “ Znaš li ti ko sam ja “ moglo bi se pisati ( po konkretnim slučajevima ) jako dugo

  Nazalost, u vecini od njih se priča završava sa “ Znaš li ti ko sam ja “ ?!

 3. Pitaju li se taj covek i humoristi iz medija koji su ga naveli na to duhovitim komentarima i danas „da li je jos uvek ziva?“, to jest „da li se jos uvek pravi mrtva“ pred krsenjem zakona? Cini mi se da ne. Ziva je jos i kako i pred nekrsenjem zakona, kad treba. Samo joj cvet u kosi fali i muz koji se ceslja gore pa bi bila i zivlja. Nema dakle niceg smesnog u tome. Pitao je covek umesto nas, odgovoreno nam je: „Pa ti izgleda ne znas ko sam ja ali ces sad da saznas.“ Hvala mu, dobio je uz saznanje i zatvor i duhovit uvodnik u Danasu. Slede 24 minuta, Dobar Los Zao… bas smesno. Hrabrom dosta. Pasicev moto da „zakon nije za nas vec za protivnici“ je ocigledno deo naseg identiteta. Osim, naravno, komunista koji su streljali i svoje (zbog Tita, zbog Staljina, zbog Zapada, zbog kreveta za bolesnu zenu brata Mese Selimovica, zenu magacionera za ukradeni jedan kaput iz zajednickog magacina u Vrscu u jesen 1945-te …). Vidim da novinari pisu o slucaju „Dolovac iz naseg sokaka“. Lepo i hrabro. A opozicija koja hoce vlast, dakle da „brine o nama“, „da nam sluzi“, „da servisira potrebe gradjana (i gradjanki, transformersa i neopredeljenih)“… „je li ona jos ziva“? „Zna li ona ko je ona?“. Ili ne zna sta bi, kad, kako i s cim moglo? Ali hoce?

  1. Kada zec upadne u zmijsko gnezdo, ima prirodnu reakciju da se skameni. Ja ne mislim da ona ne zna svoj posao, nego da nije dorasla težini istog posla.

   1. Zna on svoj posao ali rezonuje kad bi ga savesno radila nebi bila na toj funkciji tolike godine i nebi imala te privilegije I živela ko bubreg u loju što kaže naš jadni narod.

  2. Da smo to cekali, be bismo ovo zlo negovali 12 godina.
   Po zasluzi treba svako da dobije,
   Ona, prva u redu.

 4. Ja nikako ne bi mogao da budem kao ta osoba,a ni ona kao ja.Velika sramota je izmedju mene i takvih,ja koji je imam,i oni koji su izgleda rodjeni bez nje.

 5. Ona je kadar za sve vlasti. Priča se da je drže Amerikanci. To samo potvrđuje da smo kolonija. Sve dok Vodja bude izvrsavao naloge moćnih tolerisace mu se sve ovo što radi sopstvenom narodu.

  1. „Priča se…“

   Šta se sve ovde priča, koga oni sve „drže“ ili su ga „doveli“…
   Mi u međuvremenu živimo (!) u pričama, mitovima, … nesposobni da se tome odupremo, da proverimo te i takve (dez)informacije, racionalno razmislimo o njenom sadržaju, umesto da sve to gutamo zdravo za gotovo.

   Da, priča se….

 6. Savršen teks! Stašno je šta smo doživeli i šta nas još čeka,zato što smo se zabili glave u pesak kao nojevi.

 7. Ima boga. Kada se pogledas u ogledalo vidis osobu bez karaktera ,obraza , stida. Otici ce SNS kad tad sta ces onda.

 8. Da je drugačija odavno bi je sklonili s budžeta, ona je upravo plaćena da radi ovo što radi.

  1. I bogami, čuvaju je kao belog medveda. Naravno, nije jedina. Ipak, njena funkcija je žalosno obesmišljena a ona je jedno jadno, amorfno biće koje dižu na pijedestal jer im je baš takva neophodna. Dokazala se, neće mrdnuti prstom na teška kršenja zakona, zato je čuvaju i ne daju, ona nema dilema kao neka ljudska bića, ona sigurno zna da je SVE što vlast radi prava i jedino ispravna stvar. I samo neka nastave tako, uz njen amorfni blagoslov. A kome se to ne sviđa, neka plati.

   1. Vidim da smo svi tastature podesili na rafalnu paljbu. „Jadno, amorfno biće“ na „obesmisljenoj funkciji“? Ako je sretnete sutra, hocete li je pitati je li jos ziva? Ja necu. Zasto bih, za ime sveta, to uradio pa da cucim u zatvoru dok duhoviti novinari i komentatori spremaju svoje emisije, gledaju fudbal i piju hladno pivo? Jesam li jedina kukavica ili jedini koji nisam licemer? Ovo je tacka na kojoj bi opozicija ponovo mogla da preokrene stvar u svoju korist, jer je rec o pojedincu, dakle vama i meni, ali ona se pravi mrtva.

 9. Одличан текст.
  Бај д веј, уопште не разумем што зорци коридорци (знам да је неисправно, зезам се граматички) дајете било какав простор за изјаве. Ако ништа, нас њене „обожаваоце“, жестоко нервирате. У здравље.

 10. Davno je već jasno da ja banda uzurpirala državu , a od skoro znamo da joj je vođa neki Oskar . Znači pomera se , pa uskoro možemo očekivati hapšenje Oskara i oslobađanje Srbije . Ne može drtžava dugo biti u privatnim ili klanovskim rukama , pa akar Oskar doktorirao Gebelsa .

 11. Gospode Bože, šta uradi nevinom čoveku ??
  Ni kriv ,ni dužan !!!
  Kolika je njena plata, možda je zbog toga besna !!!

 12. Zaista ima li ona neki slučaj kao tužilac u zadnjih 10 ili 12 godina , osim ovog sa aereodroma ?

 13. Lutkarsko pozoriste.cak se i konci -more kanapi vide.gde god vidis lepo mesto „poslusnika posadi

  1. Зашто у Забелу?!?!? Да је и даље хранимо ми који радимо!!! Без функције је безопасна и упутити је на друштвено користан рад, попут купљења папирића, опушака и др. што затрпава наше улице и да на тај начин вртаи новац који је годинама примала за нерад!!!

 14. Najvise je plasi koliko godina zatvora je ocekuje. Zna ona dobro sta je sve radila, tj sta sve nije radila a trebalo je. Kao dobar pravnik zna da za necinjenje moze i mora da se odgovara i da ce na kraju morati da plati ceh za sve sto je progledala kroz prste ekipi iz vlasti. Nada se odlasku u penziju i da ce to da je izvuce ali samo da joj javimo da nece.

 15. Ovu državu i narod su pre svega uništili pravnici u službi vlasti.Što god vlast nepodobno uradila,pravdano je kao tobože zakonito.mada po nekad nema veze niti sa logikom niti sa zdravim razumom.Iako ne izgleda tako,ali tu prednjače advokati.Njihov način rada je sličan radu političara,rade netransparentno,zamagljuju suštinu onoga što rade,utiču na donošenje dvosmislenih zakona koji se tumače prema potrebi,ključni su za korupciju u pravosuđu,itd.,itd.,Naravno,čast izuzecima kojih je jako malo.

 16. Veoma je pogresno reci da ova ne radi nista. Ona je deo udruzenog zlocinackog poduhvata. Prikriva zlocine i organizovani kriminal a progoni sve koji ne podrzavaju rezim. Stoga, odmah nakon promene vlasti, doticna mora na robiju.

 17. Zena je na pola puta do USA, jedan kofer vec spakovan. Da li je iko proverio na kom letu je bila tog dana na aerodromu?

 18. U našem pravnom sistemu svega ima samo nema zdravog razuma.U toj igri kolo vode advokati koji snose ogromnu odgovornost,pre svega za donošenje nakaradnih zakona koji daju prostor raznim manipulacijama,zatim za vrlo visok nivo korupcije u pravosuđu jer su oni ti koji posreduju,zatim za razne vrste manipulacija klijentima,itd.,itd.Da li se i jedan advokat javno oglasio vezano za ovu presudu ? Teško,jer ne vidi svoj lični interes u tome,a trebala je komora.Velika većina advokata smatra da je u redu braniti klijenta po svaku cenu i svim sredstvima,ali nije.Ne može biti zakonita niti moralna odbrana uz pomoć nameštenih dokaza,podmićenih veštaka,lažnih svedoka,itd.Ali time se niko iz pravosuđa ne bavi jer bi to i njega ugrozilo,tako da ostajemo u „vrzinom kolu“ u kom smo već decenijama.

 19. Загорка има богато искуство и неби требало да је критикују они који су је поставили на то радно место.

 20. Ima takvih, nazalost, u svim sferama. U zdravstvu rukovodioci maltretiraju kolege lekare koji se savesno brinu o pacijentima. Znaju da kazu kolegi, koji ne broji godine pacijenata, nego postupa po Hipokratovoj zakletvi, da se skupi lekovi ne daju starijima. Znaci, ima gorih mesta gde se zloupotrebljava vlast i polozaj.

 21. Oklevao sam, nećkao se, al’ na kraju sam ipak popustio … Smeta mi, bode oči, pomalo i nervira.

  Stvarno je šteta da jedan, inače vrlo korektno napisan i dobar članak, u poslednjem pasusu/zaključku u potpunosti omaši. Himna SRFJ ne počinje sa „Hej, Sloveni, još ste živi“ već sa „Hej, Sloveni, JOŠTE živi“. Potpuno drugi smisao, samo tim i potpuno promašena poenta.

 22. Prvi stih nekadašnje himne glasi:
  „Hej Sloveni, JOŠTE živi duh Vaših dedova“…
  Što bi rekli mi Vojvođani: slično, al’ ni blizu.