1. Slican slicnoga nadje…
   Traziti od Blesavare da napise nesto pametno je ocekivani uspeh, kao da ste „dobili angazman u ludari zvanoj ovana!“

 1. zaboravio je Vidin kapiju,Smederevo,Boku,Moravu,Poslednju sansu,Lastu,Manjez,Zmajka,Seceranac, i jos makar tridesetak kultnih mesta.

 2. Uz Basarino videcenijsko kafansko iskustvo, ocekivao sam tekst-poslasticu kombinovanu od materijalnih kafanskih dokaza i Basarinog humora koji se ne moze osporiti. Medjutim, tekst kao da je prepisan sa Vikipedije. Tanko, bledo…

 3. Za Miću Ćulubrka: nisi ni Novosadjanin i Begeš i ti takav nikakav i ničiji, moliš Basaru da ti piše esej o BG kafanama.
  Dva dođoša kenjaju o nekadašnjem Beogradu.
  Basara, klinac doďoš, koji je rukavom brisao slince, dok se dva dana, teškom mukom, pentrao uz Balkasku, alkos počtnik, treba da nam palamudi o BG.
  Ma, terajte se obojica!

  1. Culikrk,Blesara i bratija…..zak(l)on reprociteta-Vi njemu Ninovu nagradu a on Vama Krk blamazu.Ops,reportazu!

 4. Prvo i pre svega: da bi se nešto zaštitilo, to mora da postoji, a kafanska kultura – kao, uostalom i kafane, materijalna baza za kulturnu nematerijalnost – u Srbiji odavno ne postoje. (Veliko je pitanje postoji li više ikakva kultura)

  Postoji li više ikakva kultura pita se kolumnista Kurira. Spreman da prostački uzvrati svakome ko ga kritikuje, ili mu pomene angažman u toj deponiji od medija