Backa Topola Za Martinu 025 copy
Rani jadi

Dobrobit dece, šta je to?

 1. Naravno da ne brinu. Pa oni bi, da jos moze, bili prvi dileri dece od gde god vec se drzi deca bez roditelja. Kao i ovi iz porodilista sirom Srbije, gde je nestalo x broj dece. Na tim kvazisocialnim ustanovama se vec u doba SFRJ nakotila ogromna bagra.

 2. Predati majci a ne roditeljki.Deca nisu oduzeta nego privremeno izmestena radi njihove bezbednosti ,pisete na nivou tabloida nazalost!

 3. Žao mi je što ste se sveli na nivo žute štampe, više sam očekivala od vas… ne pišete na osnovu dokaza i „papira“ nego na nivou rekla kazala. A protest koji pominjete je protest manje od 100 ljudi tako da… u Srbiji svakog dana imate proteste tog broja nezadovoljnih, a ne vidim da izveštavante o njima. A volela bih da ulica rešava sve probleme umesto stručnih radnika centara, pa da vidim šta ćete tada pisati. Posao koji opisujete ne može da se radi bez empatije, a u lancu nije centar sam, šta je sa sudovima, tužilaštva, policijom, vrtićima, školama, domovima zdravlja, bolnicama itd. ?Tekst rekla bih da je pisao neko neobjektivan i ne bih se složila da može sebe predstaviti kao novinara. Što ne napišete da u centrima ne radi dovoljan broj stručnjaka, da su sistematizacije radnih mesta stare i preko 50 godina, obim poslova centara je drastično veći nego tada, da je broj predmeta i korisnika po stručnom radniku nenormalan itd. To je novinarstvo… tužno

 4. Teška tematika i krajnje problematičan tekst o VEOMA diskutabilnim ljudima. Tekst prikazuje Eriku kao žrvu – ali ovde su jedine žrte dete i usvojitelji – i to ERIKINE žrtve.

  1. Gospođa Erika, koja po zakonu NE ispunjava uslove za usvajanje deteta koje joj je povereno na hraniteljstvo je na silu pokušala da „izboksuje“ da joj se progleda kroz prste, da se u njenom slučaju napravi izuzetak.

  2. Kada joj to nije „prošlo“, regrutovala je prijatelje i komšije da se fizički obračunaju sa socijalnim radnicima, MAKSIMALNO je opstruirala postupak usvajanja i skroz istraumirala dete.

  Zamislite kako je sad tim usvojiteljima – 4 godine ih je socijalno „istresalo iz gaća“, muštralo, proveravalo i rešetalo, napokon su dočekali svoju devojčicu – i onda ih sačeka ovakva spodoba koja maksimalno istraumira dete i okrene ga protiv njih.

  Stvarno je degutantno kako se u tekstu tvrdi da „nije prošla obuku za hranitelja“ – a dobro se zna koja je uloga hranitelja, kao što se zna i koja je uloga policajca i lekara.

  Hranitelj je samo PRIVREMENI staratelj deteta, kom je u opisu posla da dete PRIPREMI za usvajanje – a oni su uradili sve suprotno. I onda se čude što im usvojitelji (koje pljuju po medijima!!!) uskraćuju kontakt s devojčicom????