profimedia 0715370488 copy
Pol Oster, Foto: Michael Nigro/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
RADART

Izbor urednika: Donald Saderlend, Pol Oster, Hitlerova Olimpijada…

Izdanje 18
0

Svake nedelje donosimo izbor urednika kulture iz sveta muzike, filma, pozorišta, književnosti…

Donald Saderlend: Svemirski kauboj

U sklopu programa „Sećanje na…“, Jugoslovenska kinoteka ove nedelje prikazuje filmove glumca Donalda Saderlenda (1935–2024) sa naslovima Invazija trećih bića, Čovek, žena i banka, Obični ljudi, Svemirski kauboji.

Pol Oster: Telo od stakla

Izdavačka kuća Geopoetika objavila je poslednji roman Baumgartner Pola Ostera, u prevodu Ivane Đurić Paunović, koja napominje da su kritičari ovo delo pre svega predstavili kao prozu o starenju, sećanju i gubicima. Ali, kako ističe, starenje je tu da bi Baumgartner, profesor filozofije i etike na Prinstonu, „naučio da uvažava nove zakonomernosti svog tela…“

Podkast: Hitlerova Olimpijada

U novih devet epizoda podkasta Revisionist History, čija svaka epizoda „preispituje nešto iz prošlosti, događaj, osobu, ideju, čak i pesmu“, pokušavajući da otkrije da li smo sve prvi put dobro shvatili – pisac Malkom Gledvel vraća se u 1936, na „Hitlerovu Olimpijadu“.

Izložba: 43 zalaska

Inicijalna ideja autorke Teodore Nikolić (Beograd, 1998) jeste kreiranje jednog unikatnog sveta – planete, prostora. To je prostranstvo u kome ograničenja ne postoje… Izložba ove mlade umetnice pod nazivom 43 zalaska traje u Domu omladine Beograda do 21. jula.

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

0 komentara
Poslednje izdanje