shutterstock 2259876743 copy
Foto: rafapress / Shutterstock.com
Demanti

Reagovanje kompanije Rio Tinto na tekst objavljen na sajtu Radara

27

Nedeljnik Radar, u tekstu pod naslovom „Prijavljene aktivnosti registrovanih lobista su lobističke aktivnosti“ objavljenom 31. 05. 2024. na online portalu, još jednom namerno dovodi u zabludu javnost izvrtanjem i sakrivanjem činjenica.

Nedeljnik Radar ponovo pogrešno tumači Evropski registar transparentnosti navodeći da praćenje tema navedenih u registru podrazumeva i lobiranje za njih. Kompanija Rio Tinto ne lobira za pridruživanje Srbije EU, što smo i prethodno naveli.

U ovom tekstu Nedeljnik Radar je izostavio činjenicu da je kompanija United Group, matična kompanija United Media grupe i nedeljnika Radar, takođe registrovana u EU registru transparentnosti za praćenje teme „proširenje EU posebno u vezi sa usklađivanjima zakona i regulativa“, što se može videti uvidom u registar.

Na osnovu pogrešne logike nedeljnika Radar to bi značilo da bi se i kompaniju United Group moglo optužiti da lobira za pristupanje Srbije EU.

U skladu sa zakonom zahtevamo da nedeljnik Radar objavi reakciju kompanije navodeći jasno da je i kompanija United Group registrovana u EU registru transparentnosti za praćenje teme „proširenje EU posebno u vezi sa usklađivanjima zakona i regulativa“.

Širenje netačnih informacija i neosnovane optužbe shvatamo veoma ozbiljno i koristićemo sva raspoloživa pravna sredstva kako bismo zaštitili reputaciju kompanije.

Kompanija Rio Tinto

Vaše mišljenje nam je važno!

Učestvujte u diskusiji na ovu temu, ili pročitajte šta naši čitaoci misle.

27 komentara
Poslednje izdanje